Nadýchaná jahodová hrnková buchtička

Nadýchaná jahodová buchtička. Autor: HeMiShEk

Přidal:, 6.6.2016
Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Jahody, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Nadýchaná jahodová hrnková buchtička

Suroviny

Těsto:
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekcukru krystalu
0,5 hrnkumléka
0,5 hrnkuoleje
1 balíčekprášku do pečiva
2 ksvejce
Ostatní:
na vymazánímáslo
na vysypáníkrupice
podle potřebyjahody
podle potřebycukr moučka

Postup přípravy

  1. Suroviny si dáme do mísy a umícháme těsto. Nalijeme do vymazané a vysypané formy.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Nahoru poklademe nakrájené jahody a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200°C asi na 20 min..
  3. Jestli je upečenou zkoušíme špejlí. Pokud se těsto nelepí, můžeme vytáhnout. Necháme zchladnout a pocukrujeme. Přeji dobrou chuť.=)Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce