Nakládaná směs sýrů podle Wooddyho

Slané, pikantní, chutné a hlavně velmi jednoduché. Nejhorší je na tom to čekání, dokud sýr vyzraje. A ještě horší je to připravovat, stále zmizí z celé dávky nějaké množství sýra, pak cibule a už mi chyběly i olivy :D Autor: wooddy

Přidal:, 10.12.2016
Kategorie: Chuťovky, Silvestr a Nový rok
Nakládaná směs sýrů podle Wooddyho

Suroviny

4 xhermelín
400 gniva
400 gbalkánský sýr
olivy
cibule
feferony
česnek
sladká paprika
pepř
kmín
majoránka
olej slunečnicový či olivový ..ideálně kombinace obou 2/1

Postup přípravy

  1. Sýry pokrájíme na zhruba stejné větší kusy a klademe do sklenice vrstvu sýrů, koření, celé nebo pokrájené feferony, olivy, česnek na plátky nebo drcený, cibule na půlkolečka, mírně stlačujeme.
  2. Na závěr dolejeme sklenici po okraj olejem a necháme 2 až 3 týdny odležet v chladu.
  3. Je to vynikající pochoutka a s křupavým čerstvým chlebem, mňam!
  4. Toto jídlo se hodí jako pohoštění pro hosty, tak i jako chutná večeře.