NejRecept.cz Zavařeniny Nakládaný česnek bez zavařování, který využijete během celého roku a je jako čerstvý
Nakládaný česnek bez zavařování, který využijete během celého roku a je jako čerstvý
Recept Nakládaný česnek bez zavařování, který využijete během celého roku a je jako čerstvý
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   28.6.2017

Nakládaný česnek bez zavařování, který využijete během celého roku a je jako čerstvý

Vynikající nakladaný česnek, který víte použít do různých jídel jako ochucovadlo nebo i jako doplněk k jídlu. Hodí se i do marinády, do omáček, do polévek, no prostě všude. Takto připravený česnek si zachová svou chuť, vitamíny a množství živin, které našemu tělu prospívají. Obvykle se stává, že česnek nám ve sklepě nebo v komoře chytí plíseň nebo zvlhne a takto budete mít jistotu, že veškerou úrodu spotřebujete.

NEJLEPŠÍ RECEPTY

Suroviny
1 celá sklenice česnek
1 l
voda
70-80 g
sůl
150 g
kr. cukr
250 ml
ocet
8-10 kuliček
pepř
2-3 ks
bobkový list
Postup receptu
Vytisknout
  1. Hlavičky česneku očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a necháme na utěrce vyschnout. Načistíme tolik česneku, aby nám vešel do jedné 7 dcl láhve až po vrch.
  2. Mezi česnek vložíme i bobkový list, pepř a připravíme si nálev.
  3. Horkou vodou zalijeme sklenice s česnekem a uzavřeme. Necháme stát 20 minut a po 20 minutách vodu slijeme zpět do hrnce. Přidáme sůl, cukr a necháme sevřít. Když voda vře, přidáme ocet a promícháme.
  4. Takto připravený nálev znovu nalijeme do sklenic s česnekem a pořádně uzavřeme víčkem.
  5. Otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a odložíme do komory.

Video ochutnávky

Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte

Sbírky receptů

Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě

Více sbírek
Komentáře k receptu
VAREŠKA    ·   27.4.2022   ·   Odpovědět   ·  

Prosím o zverejnenie spôsobu nakladania cesnakových strúčikov. Ďakujem.

VAREŠKA    ·   27.4.2022   ·   Odpovědět   ·  

Prosím o zverejnenie spôsobu nakladania cesnakových strúčikov. Ďakujem.

Zbyněk Štursa    ·   26.4.2022   ·   Odpovědět   ·  

Také by mne zajímal způsob konzervace

Lydye    ·   10.1.2021   ·   Odpovědět   ·  

Také se přidávám ke zveřejnění receptu. Děkuji

lii-po@seznam.cz    ·   5.1.2021   ·   Odpovědět   ·  

Je prosím možné zveřejnit návod k nakládání? Z fotografie to není patrné...

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Nejnovější recepty

Každý den tipy na chutný chod pro celou rodinu

Více receptů