Nakládaný česnek bez zavařování, který využijete během celého roku a je jako čerstvý

Přidal: NejLucka, 28.6.2017
Kategorie: Zavařeniny
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Vynikající nakladaný česnek, který víte použít do různých jídel jako ochucovadlo nebo i jako doplněk k jídlu. Hodí se i do marinády, do omáček, do polévek, no prostě všude. Takto připravený česnek si zachová svou chuť, vitamíny a množství živin, které našemu tělu prospívají. Obvykle se stává, že česnek nám ve sklepě nebo v komoře chytí plíseň nebo zvlhne a takto budete mít jistotu, že veškerou úrodu spotřebujete.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 28.6.2017
Kategorie: Zavařeniny
SUROVINY
1 celá sklenice česnek
1 lvoda
70-80 gsůl
150 gkr. cukr
250 mlocet
8-10 kuličekpepř
2-3 ksbobkový list
- Hlavičky česneku očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a necháme na utěrce vyschnout. Načistíme tolik česneku, aby nám vešel do jedné 7 dcl láhve až po vrch.
- Mezi česnek vložíme i bobkový list, pepř a připravíme si nálev.
- Horkou vodou zalijeme sklenice s česnekem a uzavřeme. Necháme stát 20 minut a po 20 minutách vodu slijeme zpět do hrnce. Přidáme sůl, cukr a necháme sevřít. Když voda vře, přidáme ocet a promícháme.
- Takto připravený nálev znovu nalijeme do sklenic s česnekem a pořádně uzavřeme víčkem.
- Otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a odložíme do komory.
Zdroj: Xcook
Také se přidávám ke zveřejnění receptu. Děkuji
Je prosím možné zveřejnit návod k nakládání? Z fotografie to není patrné...