Perníky a ozdobná poleva - každoroční příjemná rutina. Jak získat tu pravou polevu, aby perníčky byly jako obrázek? My víme - naučili jsme se to na 1. cukrářským workshopu, který se konal v kuchyňce na bulváru. Neuvěříte ale potřebujete DVA druhy polevy. Pro správné zdobení potřebujete polevy jen s rozdílnou hustotou - řídkou a středně hustou.
Perníky a ozdobná poleva - každoroční příjemná rutina. Jak získat tu pravou polevu, aby perníčky byly jako obrázek? My víme - naučili jsme se to na 1. cukrářským workshopu, který se konal v kuchyňce na bulváru. Neuvěříte ale potřebujete DVA druhy polevy. Pro správné zdobení potřebujete polevy jen s rozdílnou hustotou - řídkou a středně hustou.
Aby se Vám lépe pracovalo s polevou, vysvětlíme si, která se kdy používá:
--> Řídká poleva se používá k vyplňování vzorů.
--> Středně hustá poleva se používá k vytvoření okrajů, teček, čar a vzorů.
Pojďme tedy na postup, který je zcela jednoduchý no velmi důležitý.
TIP:
-> Polevu dávkujte v malých množstvích, případně si naplňte více sáčků a odložte do chladu. Postupně zdobící sáčky vybírejte, jinak riskujete, že Vám poleva zežloutne a časem se s ní bude i těžce pracovat.
-> Polevu je nejlépe spotřebovat hned v ten den, protože bílek ze dne na den mění svou konzistenci a tím je možnost, že druhý den budete muset polevu opravovat přidáním dalšího bílku.
-> Pokud polevu skladujete zakrytou v chladu, vydrží vám 2 až 3 dny, avšak hmota mění konzistenci, proto třeba dosypat trošku cukru, aby opět zhoustla.
-> Při zdobení si vždy opřete ruku, kterou zdobíte, abyste ji měli pevnou a zdobte v přibližně 70 ° - 90 ° úhlu.
-> Polevu na perníčky nanášejte z výšky a vyhněte se přímému dotýkání špičky s perníkem, jinak bude poleva placatá a nevytvoří se vám hezké okraje.
Inspirace na zdobení
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě