Nejlepší jahodová bublanina

Oblíbená bublanina mých dětí. S ovocem, které máme právě k dispozici a to jsou jahody. Už jsem tuto bublaninu dělala i s kupovaných jahod, ale nejraději mám s domácími, sladkými a šťavnatými. Samozřejmě, ne každý má tu možnost mít domácí jahody, tak se alespoň inspirujte receptem a upečete si tuto ovocnou bublaninku.

Přidal:admin, 6.6.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Nejlepší jahodová bublanina

Suroviny

jahody, banán, mandarinky (dle chuti)
300 gpolohrubé mouky
150 gmoučkového cukru
1/2 sáčkuprdopeče
1 sáčekvanilkový cukr
10 lžicvlažného mléka
10 lžicoleje
3 ksvejce
2 lžícekrystalového cukru
kůra z 1 citronu, na jemno nastrouhaná

Postup přípravy

  1. Připravíme si plech (35 x 25 cm), olej ve spreji nebo jiný tuk, hrubou mouku na vysypání plechu, moučkový cukr na finální úpravu.
  2. Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny, přidáme citronovou kůru. Mouku promícháme s pečivovým práškem a prosejeme.
  3. Do žloutkové hmoty přidáváme postupně a na střídačku olej, mléko a mouku. Z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh, ten pak opatrně a zlehka vmícháme do těsta.
  4. Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme těsto a stěrkou uhladíme. Omyté, okapané a překrájené jahody naskládáme nahusto na těsto.
  5. V troubě na 180 °C pečeme dorůžova cca 20 až 30 minut, respektujeme zkušenosti s vlastní troubou.

Zdroj: Vaření s pečení s láskou