Nejlepší medové řezy (Fotorecept)

Nejlepší medové řezy (Fotorecept)

Přidal: , 15.10.2014

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tradiční pochoutka, které nikdo neodolá. Skvělá sladká chuť medu v kombinaci s lahodným krémem je k sežrání.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 15.10.2014

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

SUROVINY

Těsto:

1 ksvajíčko
150 gkr. cukru
1 lžičkujedlé sody
50 gpalmarínu
2 lžíceplnotučného mléka
2 lžícemedu
450 ghladké mouky
1 lžícekakaa

Krém:

400 mlplnotučného mléka
2 a 1/2 lžícehladké mouky
2 lžícekr. cukru
1 bal.vanilkového cukru
2 lžícemoučkového cukru
150 gpalmarínu nebo másla

Poleva:

100 gtmavé čokolády
3 lžíceoleje

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny přísady na těsto kromě mouky vypracujeme lopatkou v misce na mírném ohni, protože musíme těsto nejdříve ohřát. Za stálého míchání, dokud nepřestane soda pěnit, si vytvoříme hustou hmotu, kterou odstavíme a přidáme mouku. Uhněteme hladké těsto.
  2. Těsto si rozdělíme na 4 části a udeláme si pláty ve stejné velikosti. Valkáme ho teplé, protože studené se nám bude lámat.
  3. Pomocí válečku si opatrně přeneseme těsto na plech (na opačnou stranu plechu, aby se snadněji oddělilo po upečení). Těsto na plechu si můžeme oříznout, abychom neměli přebytečné části.
  4. Každé těsto pečeme při teplotě 180 stupňů po dobu cca 5-8 minut. Upečené těsto si opatrně vyndáme na navlhčenou utěrku a necháme vychladit.
  5. Připravíme si krém. Kr. a vanilkový cukr spolu s mlékem a moukou vaříme jako pudink. Když se mírně hmota ochladí, přidáme ji do vymixovaného palmarínu nebo másla s moučkovým cukrem a pěkně vymícháme mixérem hladký krém. Rozdělíme si ho na 3 části.
  6. Krém mažeme na upečené pláty a vrstvíme.
  7. Čokoládu si nad párou rozpustíme, přidáme olej a necháme jemně vychladnout. Jemně vychladnutím čokoládu si natřeme na vrchní plát těsta a necháme ztuhnout. Takto navrstvený koláček necháme odstát a po několika hodinách nám pěkně ztuhne a bude se dát krájet bez problémů.
  8. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit