NejRecept.cz Dezerty Moučníky NEJJEDNODUŠŠÍ medové řezy podle starodávného RECEPTU: Tento zákusek dělám už léta a vždy se vydaří na jedničku!
NEJJEDNODUŠŠÍ medové řezy podle starodávného RECEPTU: Tento zákusek dělám už léta a vždy se vydaří na jedničku!
NEJJEDNODUŠŠÍ medové řezy podle starodávného RECEPTU: Tento zákusek dělám už léta a vždy se vydaří na jedničku!
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   28.12.2022

NEJJEDNODUŠŠÍ medové řezy podle starodávného RECEPTU: Tento zákusek dělám už léta a vždy se vydaří na jedničku!

Tradiční pochoutka, které nikdo neodolá. Skvělá sladká chuť medu v kombinaci s lahodným krémem je k sežrání. Autor: Mineralka

45 min
Čas přípravy
16 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

1 ks
vejce
150 g
krystalový cukr
1 lžička
jedlá soda
50 g
palmarín
2 lžíce
plnotučné mléko
2 lžíce
med
450 g
hladká mouka
1 lžíce
kakao

Krém:

400 ml
plnotučné mléko
2 a 1/2 lžíce
hladká mouka
2 lžíce
krystalový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
2 lžíce
moučkový cukr
150 g
máslo

Poleva:

100 g
čokoláda
3 lžíce
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny přísady na těsto kromě mouky vypracujeme lopatkou v misce na mírném ohni, protože musíme těsto nejdříve ohřát. Za stálého míchání, dokud nepřestane soda pěnit, si vytvoříme hustou hmotu, kterou odstavíme a přidáme mouku. Uhněteme hladké těsto.
  2. Těsto si rozdělíme na 2 části a udeláme si pláty ve stejné velikosti. Válíme ho teplé, protože studené se nám bude lámat.
  3. Pomocí válečku si opatrně přeneseme těsto na plech (na opačnou stranu plechu, aby se snadněji oddělilo po upečení). Těsto na plechu si můžeme oříznout, abychom neměli přebytečné části.
  4. Každé těsto pečeme při teplotě 180 stupňů po dobu cca 5-8 minut. Upečené těsto opatrně vyndáme na navlhčenou utěrku a necháme vychladit.
  5. Připravíme si krém. Kr. a vanilkový cukr spolu s mlékem a moukou vaříme jako pudink. Když se mírně hmota ochladí, přidáme ji do vymixovaného palmarínu nebo másla s moučkovým cukrem a pěkně vymícháme mixérem hladký krém. Rozdělíme si ho na 3 části.
  6. Krém mažeme na upečené pláty a vrstvíme. Upečené a vychladlé pláty som rozřízla na polovinu.
  7. Čokoládu si nad párou rozpustíme, přidáme olej a necháme jemně vychladnout. Jemně vychladnutím čokoládu si natřeme na vrchní plát těsta a necháme ztuhnout. Takto navrstvený koláček necháme odstát a po několika hodinách nám pěkně ztuhne a bude se dát krájet bez problémů.
  8. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář