NejRecept.cz Dezerty Koláče Moravské koláče Nejlepší recept na poctivé moravské koláče se švestkami a tvarohem
Nejlepší recept na poctivé moravské koláče se švestkami a tvarohem
Nejlepší recept na poctivé moravské koláče se švestkami a tvarohem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Kynuté koláče jsou starou dobrou klasikou, která nezklame. Já jsem je naplnila tvarohem s vanilkovým cukrem a švestkami a posypala tradiční drobenkou z mouky, cukru a másla.

Karambola Karambola    ·   13.8.2023

Nejlepší recept na poctivé moravské koláče se švestkami a tvarohem

Kynuté koláče jsou starou dobrou klasikou, která nezklame. Já jsem je naplnila tvarohem s vanilkovým cukrem a švestkami a posypala tradiční drobenkou z mouky, cukru a másla.

55 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Kynuté těsto:

300 ml
mléko
1 bal.
vanilkový cukr
1 kostka
droždí
500 g
hladká mouka
3 lžíce
krystalový cukr
2 ks
žloutek
100 g
máslo
špetka
sůl

Tvarohová vrstva:

250 g
tvaroh
2 bal.
vanilkový cukr
2 ks
žloutek
podle potřeby
švestky

Posypka:

50 g
krystalový cukr
80 g
polohrubá mouka
50 g
máslo

Na potření:

1 ks
žloutek
1 lžíce
mléko
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Pomocí mixéru s hnětacím hákem vypracujte všechny ingredience na těsto. Hladké těsto nechte kynout přikryté utěrkou asi 45 minut.
  2. Poté těsto rozválejte a kulatou sklenicí vykrajujte placky, které položte na plech vyložený papírem. Druhou stranou sklenice udělejte důlek, do kterého vložíte náplň a umístíte švestky.
  3. Před vložením tvarohové náplně (smíchejte všechny ingredience) potřete celý povrch rozšlehaným žloutkem, do kterého jste přidali lžíci mléka.
  4. Pečte při teplotě 190 stupňů asi 10 minut. Poté posypeme drobenkou - všechny ingredience smícháme a pečeme dalších 25 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář