NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Nejrychlejší a nejlepší bublanina
Nejrychlejší a nejlepší bublanina
Recept Nejrychlejší a nejlepší bublanina
Kvietok278 Kvietok278    ·   9.8.2015

Nejrychlejší a nejlepší bublanina

Nejrychlejší bublanina jakou jsem kdy dělala. Příprava mi trvala 10 minut. Sice se to peče déle, ale je nadýchaná a velmi chutná.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

300 g
kr. cukr
6 ks
vejce
1 bal.
vanilkový cukr
300 g
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
100 ml
olej
100 ml
voda
ovoce - meruňky, švestky

Na drobenku:

4 lžíce
kr. cukr
4 lžíce
hrubá mouka
4 lžíce
hera/máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vaječné bílky oddělíme od žloutků. Žloutky vyšleháme s kr. a vanilkovým cukrem do pěny. Když máme hmotu vyšlehanou, přidáme olej, vodu a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Do takto promíchané hmoty jsem přidala ušlehaný sníh z bílků a jemně vařečkou promíchala. Hmotu jsem navrstvila na větší plech na pečení, který jsem vymastila tukem a vysypala hrubou moukou. Těsto pečeme při teplotě 180 stupňů cca 5 minut.
  3. Ovoce nakrájíme na menší kousky a po 5 minutách těsto vyjmeme. Posypeme ho nakrájeným ovocem. Ovoce ukládáme na hustě. Vložíme zpět do trouby, pečeme 10 minut. Zatímco se těsto peče, připravíme drobenku z uvedených surovin.
  4. Po 10 minutách posypeme ovoce drobenkou a pečeme cca 30 minut. Průběžně kontrolujeme, každá trouba peče jinak. Upečený koláč vyjmeme a necháme vychladnout. Je nadýchaný, křehký a velmi chutný! V tomto letním počasí si myslím, že i ideální. Mňamka!
Komentáře k receptu
tesina    ·   2.6.2020   ·   Odpovědět   ·  

Skvela bublanina i pri vyuziti mrazeneho drobneho ovoce. Doporucuji.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář