Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé

Fantastický dezert, který máte připravený i bez pečení. Základ je tvaroh, piškoty, jahody a samozřejmě na vrchu nesmí chybět želatina. Vypadá fantasticky, chutná ještě lépe, tak co víc si můžeme přát. Určitě vyzkoušejte, hodí se i na oslavy narozenin nebo na jiné párty. Už jsem ho dělala vícekrát i s jiným ovocem, například je fantastický s kiwi, ale na vrch už použijte ne červené želé, ale zelené :) Záleží na barvě ovoce. Autor: Triniti

Recept Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé

Suroviny

500 gjemný tvaroh
2 bal.vanilkový cukr
60 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový pudink bez vaření
200 mlmléko
110 gdětské piškoty
1 bal.jahody
250 mlsmetana ke šlehání
1 bal.jahodové želé
500 mlvoda
dle chuticukr

Postup přípravy

  1. Připravíme si želé. Přivedeme do varu 500 ml vody, odstavíme, přidáme balíček želé spolu s cukrem podle chuti a necháme rozpustit. Necháme mírně vychladnout. Mírně vychladlé lijeme na povrch dortu. Třeba si odsledovat pak kolik času máme na přípravu základní části dortu.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Připravíme si kulatou formu na pečení. Tvaroh utřeme s vanilkou a moučkovým cukrem. Přidáme i balíček vanilkového pudinku bez vaření a postupně přiléváme za stálého šlehání mléko. Pokud vám to houstne dříve, nemusíte přidávat až tolik mléka, bude stačit i 160-180 ml. Do takto vyšlehané hmoty přidáme již vyšlehanou šlehačku a už jen vařečkou promícháme.
  3. Na dno formy naskládáme piškoty, navrstvíme krém, poklademe nakrájené jahody, znovu piškoty a takto postupujeme, dokud nemineme všechno. Na vrch poklademe ještě na polovinu překrojené jahody a ty zalijeme mírně vychladlým želé. Odložíme do lednice pořádně ztuhnout.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky