Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé

Fantastický dezert, který máte připravený i bez pečení. Základ je tvaroh, piškoty, jahody a samozřejmě na vrchu nesmí chybět želatina. Vypadá fantasticky, chutná ještě lépe, tak co víc si můžeme přát. Určitě vyzkoušejte, hodí se i na oslavy narozenin nebo na jiné párty. Už jsem ho dělala vícekrát i s jiným ovocem, například je fantastický s kiwi, ale na vrch už použijte ne červené želé, ale zelené :) Záleží na barvě ovoce. Autor: Triniti

Přidal:, 9.3.2018
Kategorie: Dorty, Nepečené, Koláče, cukroví, Moučníky
Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé

Suroviny

500 gjemný tvaroh
2 bal.vanilkový cukr
60 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový pudink bez vaření
200 mlmléko
110 gdětské piškoty
1 bal.jahody
250 mlsmetana ke šlehání
1 bal.jahodové želé
500 mlvoda
dle chuticukr

Postup přípravy

  1. Připravíme si želé. Přivedeme do varu 500 ml vody, odstavíme, přidáme balíček želé spolu s cukrem podle chuti a necháme rozpustit. Necháme mírně vychladnout. Mírně vychladlé lijeme na povrch dortu. Třeba si odsledovat pak kolik času máme na přípravu základní části dortu.
  2. Připravíme si kulatou formu na pečení. Tvaroh utřeme s vanilkou a moučkovým cukrem. Přidáme i balíček vanilkového pudinku bez vaření a postupně přiléváme za stálého šlehání mléko. Pokud vám to houstne dříve, nemusíte přidávat až tolik mléka, bude stačit i 160-180 ml. Do takto vyšlehané hmoty přidáme již vyšlehanou šlehačku a už jen vařečkou promícháme.
  3. Na dno formy naskládáme piškoty, navrstvíme krém, poklademe nakrájené jahody, znovu piškoty a takto postupujeme, dokud nemineme všechno. Na vrch poklademe ještě na polovinu překrojené jahody a ty zalijeme mírně vychladlým želé. Odložíme do lednice pořádně ztuhnout.