Nesmrtelný zákusek ,,oblíž prst,,

Recept Nesmrtelný zákusek ,,oblíž prst,,

Přidal: , 11.4.2018

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tento zákusek s tímto názvem je již asi známy každému. A garantuji vám, že neoblížete si pouze prsty, ale dokonce i plech, na kterém byl koláček upečený. Je vynikající jako na slavnosti, narozeniny, svátek, tak i jen ke kávičce nebo k šálku čaje. Jemné těsto jako pavučinka, vanilkový krém a na vrchu bohatá vrstva bílkového sněhu. Zdobila jsem ještě strouhanou čokoládou. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 11.4.2018

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

Těsto:

5 ksvejce
50 gmoučkový cukr
5 PLvoda
200 gkr. cukr
1 PLkakao
1/2 bal.prášek do pečiva
160 gpolohrubá mouka

Krém:

500 mlmléko
4 PLhladká mouka
5 ksžloutky
1 bal.vanilkový cukr
100 gmoučkový cukr
250 gmáslo

Vrch:

5 ksbílky
200 gkr. cukr
1 kscitrón - šťáva

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Polohrubou mouku, prášek do pečiva a kakao smícháme v jedné misce. V druhé misce vyšleháme vajíčka s moučkovým cukrem a kr. cukrem do tuhé pěny. Přidáme vodu a následně už jen vařečkou přimícháme sypkou směs.
  2. Připravené těsto nalijeme do vyššího plechu a upečeme při teplotě 180 stupňů po dobu 25 minut. Sledujeme a kontrolujeme párátkem.
  3. Upečené těsto necháme vychladnout na mřížce.
  4. V mléce rozmícháme hladkou mouku, žloutky a vanilku. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme po lžících vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém, který natřeme na vychladlé těsto.
  5. Na vrch vyšleháme ve vodní lázni bílky s cukrem a šťávou z citronu. Sníh by měl být tuhý a měl by se krásně roztírat. Natíráme ho za tepla.
  6. Necháme vychladnout a odložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny, aby byl pořádně ztuhlý. Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit