NejRecept.cz Dezerty Koláče Nesmrtelný zákusek ,,oblíž prst,,
Nesmrtelný zákusek ,,oblíž prst,,
Recept Nesmrtelný zákusek ,,oblíž prst,,
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Tento zákusek s tímto názvem je již asi známy každému. A garantuji vám, že neoblížete si pouze prsty, ale dokonce i plech, na kterém byl koláček upečený. Je vynikající jako na slavnosti, narozeniny, svátek, tak i jen ke kávičce nebo k šálku čaje. Jemné těsto jako pavučinka, vanilkový krém a na vrchu bohatá vrstva bílkového sněhu. Zdobila jsem ještě strouhanou čokoládou. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   11.4.2018

Nesmrtelný zákusek ,,oblíž prst,,

Tento zákusek s tímto názvem je již asi známy každému. A garantuji vám, že neoblížete si pouze prsty, ale dokonce i plech, na kterém byl koláček upečený. Je vynikající jako na slavnosti, narozeniny, svátek, tak i jen ke kávičce nebo k šálku čaje. Jemné těsto jako pavučinka, vanilkový krém a na vrchu bohatá vrstva bílkového sněhu. Zdobila jsem ještě strouhanou čokoládou. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

5 ks
vejce
50 g
moučkový cukr
5 PL
voda
200 g
kr. cukr
1 PL
kakao
1/2 bal.
prášek do pečiva
160 g
polohrubá mouka

Krém:

500 ml
mléko
4 PL
hladká mouka
5 ks
žloutky
1 bal.
vanilkový cukr
100 g
moučkový cukr
250 g
máslo

Vrch:

5 ks
bílky
200 g
kr. cukr
1 ks
citrón - šťáva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Polohrubou mouku, prášek do pečiva a kakao smícháme v jedné misce. V druhé misce vyšleháme vajíčka s moučkovým cukrem a kr. cukrem do tuhé pěny. Přidáme vodu a následně už jen vařečkou přimícháme sypkou směs.
  2. Připravené těsto nalijeme do vyššího plechu a upečeme při teplotě 180 stupňů po dobu 25 minut. Sledujeme a kontrolujeme párátkem.
  3. Upečené těsto necháme vychladnout na mřížce.
  4. V mléce rozmícháme hladkou mouku, žloutky a vanilku. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme po lžících vychladlý pudink a vyšleháme hladký krém, který natřeme na vychladlé těsto.
  5. Na vrch vyšleháme ve vodní lázni bílky s cukrem a šťávou z citronu. Sníh by měl být tuhý a měl by se krásně roztírat. Natíráme ho za tepla.
  6. Necháme vychladnout a odložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny, aby byl pořádně ztuhlý. Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář