NejRecept.cz Část dne Oběd Nutelová hvězda z kynutého těsta
Nutelová hvězda z kynutého těsta
Recept Nutelová hvězda z kynutého těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Dnes poprvé nutelová hvězda z kynutého těsta. Už šla internetem dříve, byla velmi populární s různými náplněmi a já jsem si vybrala nutelu, protože vnoučata ji mají velmi rádi. Určitě vyzkoušejte, je to docela jednoduché a rychlé, pokud samozřejmě nepočítáme čas kynutí těsta. Já jsem dělala moje oblíbené kynuté těsto, které se určitě vydaří. Autor: Milka

Emília Raganová    ·   9.8.2017

Nutelová hvězda z kynutého těsta

Dnes poprvé nutelová hvězda z kynutého těsta. Už šla internetem dříve, byla velmi populární s různými náplněmi a já jsem si vybrala nutelu, protože vnoučata ji mají velmi rádi. Určitě vyzkoušejte, je to docela jednoduché a rychlé, pokud samozřejmě nepočítáme čas kynutí těsta. Já jsem dělala moje oblíbené kynuté těsto, které se určitě vydaří. Autor: Milka

Suroviny
50 dkg
hladké mouky
2 ks
vajíčka
7 dkg
cukru
2,5 dl
mléka
4 dkg
másla
3 dkg
droždí
nutella /nebo ořechy, mák, skořice, kakao .../
2 lžíce
mléka na potírání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek a necháme ho vykynout.
  2. Ostatní suroviny smícháme, přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme těsto. Necháme ho vykynout, dokud zdvojnásobí svůj objem.
  3. Těsto pak rozdělíme na 4 části. Z každé části vyválíme kruh o průměru asi 30 cm a potřeme ho Nutelou asi 1 cm od okraje. Přikryjeme ho druhým kruhem a dobře utěsníme okraje. Znovu natřeme Nutelu a přiložíme třetí kruh. Okraje utěsníme, natřeme Nutelu a přikryjeme čtvrtým kruhem. Dobře utěsníme kraje.
  4. Toto vše děláme už na připravené podložce s pečícím papírem, která půjde do trouby. Pak bychom už hvězdu nepřenesly.
  5. Nyní si skleničkou označíme prostředek a kruh rozdělíme na 16 stejných částí. Já jsem rozdělila na 12 částí, ale na 16 částí je lepší, snadněji se potom s nimi pracuje.
  6. Potom vezmeme vždy 2 trojúhelníky do ruky a 2x přetočíme směrem od sebe, pak další dva ... /toto neměl kdo vyfotit, protože jsem neměla tolik rukou :)/ tak příště ...
  7. Necháme podkynout asi 30 minut, potřeme mlékem a pečeme asi 30 minut při 180 ° C.
  8. Těsto musí být takové tužší, aby se s ním dalo dobře pracovat.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář