Opilé kuře s rozmarýnem

Recept Opilé kuře s rozmarýnem

Přidal: , 15.6.2015

Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Kuřecí nohy připravené na červeném víně a rozmarýnu. Jako přílohu zvolíme opečenou bagetu. Autor: Naďa

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 15.6.2015

Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd

SUROVINY

8 kskuřecích paliček
2 lžíceoleje
1 kscibule
500 gžampionů
400-500 mlčerveného vína
2 lžícešvestkových povidel
1 snítkarozmarýn
1-2 lžícetřtinového cukru
sůl dle potřeby
grilovací koření
bageta jako příloha

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V rozpáleném oleji opečeme kuřecí paličky ze všech stran. Poté je přemístíme do pekáčku a okořeníme grilovacím kořením.
  2. Ve výpeku smahneme dosklovata na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, osolíme a 10 min. restujeme. Tuto směs přidáme do pekáčku k paličkám.
  3. Do hrnce nalejeme víno, přidáme povidla a rozmícháme. Necháme zevřít, přidáme cukr a sůl dle chuti. Vaříme 10 minut a pak nalejeme do pekáčku. Přidáme rozmarýn a odkryté pečeme v troubě na 200 st. doměkka cca 1 hodinu.
  4. Výsledná chuť by měla být nasládlá a lehce navinulá. Podáváme s čerstvou nebo opečenou bagetou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit