Ořechová kolečka

Výborná ořechová kolečka, jednoduchá příprava, kterou zvládne i začátečník. Myslím, že na vánoční pečení není ještě pozdě. Pokud jste ještě neupekli všechno, co jste chtěli nebo i když jste už upekli vše co bylo třeba, určitě si najděte čas na tyto vánoční oříšková kolečka. Jsou super! Autor: Blažena

Přidal:, 19.12.2016
Kategorie: Vánoce, Vánoční cukroví, Koláče, cukroví
Ořechová kolečka

Suroviny

400 ghladká mouka speciál
150 gmoučkový cukr
120 gmleté ​​vlašské ořechy
320 gmáslo nebo ztužený tuk
1/4 balíčekprášek do pečiva
150 gtmavá čokoládová poleva
50 gbílá čokoládová poleva
200 grybízová marmeláda

Postup přípravy

  1. Těsto: mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva prosejeme do mísy, přidáme máslo / heru / a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odstát v chladu.
  2. Pak těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku cca 4 mm a formičkou vykrajujeme kolečka o průměru 5 cm.
  3. Ukládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme při teplotě 180 ° C přibližně 10 minut. Údaje jsou orientační.
  4. Kolečka necháme vychladnout na rovné ploše.
  5. Spojujeme po dvě kolečka marmeládou podle chuti.
  6. Vrchní část namočíme do tmavé čokoládové polevy. Po ztuhnutí ozdobíme bílou polevou. Necháme odstát, aby se chutě spojily.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Blažena Sadovská