Bílky vyšleháme do tuhé pěny a postupně přidáváme cukr a šleháme. Dostaneme lesklou pěnu, do které jemně - už jen vařečkou vmícháme mleté ořechy smíchané s moukou.
Těsto navrstvíme na plech o rozměru 21 x 36 cm, který jsme předem vymastili tukem a vysypali hrubou moukou. Pěkně uhladíme a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 30 minut.
Žloutky s cukrem vyšleháme do tuhé pěny ve vodní lázni, přidáme mléko a šleháme do husté pěny. Odstavíme a do horké pěny přidáme na kostičky nalámanou bílou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme vychladnout a přidáme na menší kostky nakrájené máslo. Mixérem vyšleháme krém, který rozetřeme na koláč. Odložíme do lednice a připravíme polevu.
Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce, přidáme olej a spojíme. Navrstvíme na krém a necháme ztuhnout v lednici. Před krájením koláč vyjmeme z lednice cca 15 minut dříve, aby se poleva nelámala. Doporučují krájet ostrým horkým nožem.