Ornamentky - kolečka s čokoládou

Přidal: Petra H, 19.10.2017
Kategorie: Sváteční pečení, Ořechové cukroví, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Tak a na toto vánoční pečení jsem se tak těšila :) Miluji práci s čokoládou. V specializovaném obchodě (cukrářské potřeby) jsem našla speciální strukturální fólii, na kterou jsem rozlila rozpuštěnou čokoládu, protřela jsem ji válečkem a fólii jsem stáhla. Zůstal mi takto krásný vzor jako vidíte na obrázku. Vykrajovala jsem z čokolády stejná kolečka jako z těsta a přilepila jsem to nutelou. Můžete použít i jinou nádivku, případně pouze rozpuštěnou čokoládu. Autor: Petra H.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Petra H, 19.10.2017
Kategorie: Sváteční pečení, Ořechové cukroví, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
SUROVINY
Suroviny:
200 ghladké mouky
70 gcukr moučka
150 gtuku
40 gmletých vlašských ořechů
1 lžícekakaa
1 bal.vanilkový cukr
1 ksžloutek
Krém:
Nutela
Na dokončení:
500 g čokoládová modelovací hmota Barry Décor - k dostání v cukrářských potřebách
- Čokoládovou hmotu dobře propracujeme a vyválíme z ní plát na toušťku asi 1 mm.
- Na vyválený plát položíme strukturální fólii (k dostání také v cukrářských potřebách) a válečkem přejedeme po fólii, aby se vzor otiskl do hmoty. Fólii sundáme a vykrajujeme stejné kolečko jako z těsta.
- Těsto:
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet. - Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka, dáváme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme na 180 st. dozlatova.
- Vychladlá kolečka slepujeme nutelou, na povrchu také zlehka potřeme nutelou a přilepíme připravené kolečko z čokoládové hmoty.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Ornamentky - kolieska s čokoládou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU