NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Panna Cotta Panna cotta s bílou čokoládou a kokosem
Panna cotta s bílou čokoládou a kokosem
Recept Panna cotta s bílou čokoládou a kokosem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Vynikající sklenice s ovocným nebo džusovým želé a kokosovo čokoládovou pěnou. Lahůdka i pro děti.

NejLucka NejLucka    ·   4.2.2016

Panna cotta s bílou čokoládou a kokosem

Vynikající sklenice s ovocným nebo džusovým želé a kokosovo čokoládovou pěnou. Lahůdka i pro děti.

Suroviny
160 ml
džusu
1 lžíce
moučkový cukr
1 lžíce
kukuřičný škrob
300 ml
kokosové mléko
200 ml
smetana ke šlehání
1 bal.
prášková želatina
50 g
bílá čokoláda
1 lžička
vanilková esence
Postup receptu
Vytisknout
  1. Džus zvolíme podle vlastní chuti. Místo džusu můžete použít i šťávu z ovoce. Moučkový cukr a kukuřičný škrob smícháme a přidáme 4 lžíce džusu. Zbylý džus ohřejeme na mírném ohni a přidáme směs škrobu a cukru. Promícháme a vaříme, dokud nezískáme želé, které rovnoměrně nalijeme do sklenic.
  2. Želatinu namočíme v 2 lžících kokosového mléka. Zbylé mléko smícháme se smetanou a přivedeme do varu. Když hmota vře, odstavíme a přidáme nasekanou bílou čokoládu, vanilkovou esenci a nabobtnalou želatinu. Mícháme, dokud nevznikne jednotná hmota. Hmotu nalijeme na vychladlé želé a necháme ztuhnout (nejlépe nechat odpočívat v chladničce celou noc).
  3. Vrch ozdobíme ovocem nebo strouhanou čokoládou a podáváme.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář