Pařížské špice v čokoládě

Recept Pařížské špice v čokoládě

Přidal: , 16.8.2015

Kategorie: Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Oblíbené pařížské špice v čokoládové polevě. Máte rádi?

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 16.8.2015

Kategorie: Koláče, cukroví

SUROVINY

Těsto:

140 ghladká mouka
90 gmáslo
50 gmoučkový cukr
1 ksžloutek
špetkasůl
10 gvanilkový cukr
1 lžičkacitronová kůra

Pařížský krém:

300 mlsmetana ke šlehání
200 gtmavá čokoláda
20 gmáslo
3 clrum

Čokoládová poleva:

100 gtmavá čokoláda
7 gmáslo

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Pařížský krém se připravuje den předem.
  2. Všechny suroviny na přípravu těsta smícháme v misce ručním mixérem a následné ho zabalíme do potravinářské fólie. Odložíme do lednice na 2-3 hodiny.
  3. Na pomoučeném pracovní desce těsto vyválíme na velký plát a pomocí formičky nebo sklenice vykrojíme malá kolečka. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení. Pečeme při teplotě 175 stupňů 8-12 minut.
  4. Smetanu na šlehání ohřejeme /pozor, nesmí vřít/ a odstavíme. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu, máslo a rum. Mícháním čokoládu rozpustíme a odložíme do lednice. Druhý den pomocí mixéru čokoládovou šlehačku vyšleháme do tuhého krému.
    Krém navrstvíme do cukrářského sáčku nebo do obyčejného a jeden roh odstřihneme. Navrstvíme na upečené kolečka.
  5. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a spojíme. Špic namočíme do čokolády a necháme stát, aby čokoláda ztuhla. Čokoláda nesmí být horká, ale mírně teplá, jinak se pařížský krém rozteče. Dobrou chuť!

Zdroj: Ichkoche

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit