Pečená rýže se šunkou a sýrem

Chutné a připravené za pár minut. Pečená rýže se šunkou a sýrem. Já jsem použila sýr mozzeralla, klidně pokud máte raději více sýrové, použijte i více mozzarely nebo jiného výraznějšího sýra. Mrkev tomu dodá lepší chuť, už jsem dělala i bez a nebylo to ono, tak ji z receptu určitě nevynechávejte. Jednoduché jídlo, které máte připravené rychle a pečete v jedné zapékací misce, takže ani se nenaděláte :) Autor: Lacusin

Přidal:, 10.7.2015
Kategorie: Rýže, Na slano, Oběd, Přílohy
Recept Pečená rýže se šunkou a sýrem

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 šálkyvařená rýže
100 gstrouhaná mozzarella
100 gšunka
1 ksmrkev
2 lžícenasekaná petrželka
2 ksvejce
1 šálekmléko
150 gsmetanový sýr
1 hrneknastrouhaný parmazán
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Rýži klasicky uvaříme v osolené vodě (já rýži vařím jako těstoviny - do hrnce dám vodu a přivedu ji k varu. Následně osolím, přidám rýži a vařím na nejnižším stupni 15 minut. Následně rýži scedíme přes síto a nechám okapat.)Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Ve velké misce smícháme uvařenou rýži, nastrouhanou mozzarellu, nakrájenou šunku, nastrouhanou mrkev, nasekanou petrželku, rozšlehaná vajíčka v mléce, smetanový sýr a polovinu hrnku nastrouhaného parmazánu. Osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a takto připravenou směs navrstvíme do zapékací misky, kterou jsme důkladně vymastili olejem.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 30 minut. Těsně před koncem vrch posypeme zbylým parmezánem a zapečeme do zlata.Tip: Jahodový džem bez chemie