Pečené brambory plněné brynzou a máslem

Recept Pečené brambory plněné brynzou a máslem

Přidal: , 13.2.2016

Kategorie: Plněné, Brambory, Oběd, Přílohy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pečené brambory plněné brynzou a máslem. Autor: Karambola

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 13.2.2016

Kategorie: Plněné, Brambory, Oběd, Přílohy

SUROVINY

velké brambory
brynza
máslo
sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vynikající příloha k hlavnímu jídlu. Namísto klasické bramborové kaše jsem zkusila něco nového a chutného. Protože máme rádi brynzu, vymyslela jsem si plněné brambory, které nejen že krásně voněly za máslíčkem, ale i výborně chutnaly.
  2. Velké brambory jsem důkladně umyla a očistila kartáčkem. Na plech jsem uložila kousek papíru na pečení, pokladla brambory a pekla jsem je ve předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 40 minut (měla jsem středně velké brambory, takže délku si zvolíte sami, podle toho jak velké brambory máte). Po cca půl hodině jsem brambory vybrala, rozřízla do kříže a vložila kousek másla.
  3. Vložila jsem zpět do trouby a nechala dopéct 10 minut. Pak jsem je vybrala a rozmačkala vidličkou - ale ne úplně, jen trochu. Vložila jsem kousek brynzy a znovu jsem vidličkou rozmačkala, aby se všechno spojilo.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit