Pečené buchty jako od babičky

Vůně pečených buchet mi připomíná dětství. Když jsme chodívali k babičce, ta nám stále pekla domácí buchty plněné povidly a tvarohem. Doma zmizí z plechu za pár minut, ještě i horké nám chutnají. Autor: Marta Mlyn

Přidal:, 15.11.2016
Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky
Recept Pečené buchty jako od babičky

Suroviny

1 kgpolohrubá mouka
1 ksvajíčko
1 kostkadroždí
4 PLkr. cukr
1 lžičkusůl
asi 5-6 dclmléka
máslo
tvaroh
marmeláda
vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Do misky dám asi 900 g polohrubé mouky, 3 polévkové lžíce cukru, sůl, vajíčko, 400 ml mléka.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Do 100 ml mléka dám 1 lžíce cukru, kostku droždí a udělám kvásek.
  3. Když je kvásek hotový, přidám ho do mouky a zpracuji těsto. Nechám vykynout.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Vykynuté těsto vyválím na podložce a nakrájíme na čtverečky asi 8 x 8 a plním marmeládou a tvarohem. Tvaroh udělám s cukrem a vanilkou.
  5. Naplněné stočím a ukládám na plech vymazaný rozpuštěným máslem a každou buchtičku také potírám rozpuštěným máslem.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Pokud se mi zvýší máslo, tak ho polijem po vrchu.
  7. Dám péct do vyhřáté trouby, peču na 180 stupňů.