Penne s mletým masem a rajčatovou omáčkou

Penne s mletým masem a rajčatovou omáčkou, česnekem, riccotou a mozzarelou. Výborná delikatesa jako hlavní jídlo. Už jsem ani nevěděla co uvařit a vzpomněla jsem si, že těstoviny jsme neměli dávno :) plný pekáč, který zmizel bleskovou rychlostí. Autor: Triniti

Přidal:, 24.6.2015
Kategorie: Penne, Hovězí, Vepřové, Maso, Těstoviny, Oběd
Recept Penne s mletým masem a rajčatovou omáčkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
450 gpenne těstoviny
2 lžíceolivový olej
3 stroužkyčesnek
1 kscibule
2 ksklobása (nemusí být)
250 grajčatové pyré
250 gmleté hovězí nebo vepřové maso
10 kscherry rajčata
2 lžičkyoregano
1/2 lžičkypikantní mletá paprika
250 griccotta
1,5 hrnkustrouhaná mozzarella
1/2 hrnkustrouhaný parmezán
1 ksvejce
sůl
pepř
čerstvá petrželka na posypání

Postup přípravy

  1. Penne uvaříme v osolené vodě do poloměkka.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Na olivovém oleji osmahneme na drobno nakrájený česnek, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a pak přidáme na menší kousky nakrájenou klobásu a mleté ​​maso. Dusíme do měkka.
  3. K podušené masu přidáme cherry rajčata, rajčatové pyré, osolíme, opepříme podle chuti (pikantní červená paprika, pepř, oregano, ...). Dusíme, dokud se rajčata nerozvaří.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Troubu předehřejeme na 190 stupňů, připravíme si formu, kterou vymažeme olejem. V misce smícháme riccotu, strouhaný parmezán, strouhanou mozzarelu (trochu si necháme na vrch), vajíčko. Osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Uvařené těstoviny dáme na do misky, přidáme sýrovou směs a jemně promícháme. Přidáme polovinu rajčatové omáčku s masem a znovu jemně promícháme. Navrstvíme do formy a pěkně uhladíme. Na vrch ještě navrstvíme rajčatovou omáčku a posypeme odloženou mozzarelou.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Pečeme 20 minut. Po upečení vrch posypeme čerstvou petrželkou a podáváme.