Pěry - pečené ovocné knedlíky

I na druhý den jsou stejně vláčné :) jsou opravdu jako peříčko. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 17.2.2016
Kategorie: Buchty, Dezerty, Moučníky
Recept Pěry - pečené ovocné knedlíky

Suroviny

Suroviny:
500 ghrubé mouky
250 ml mléka + cca 300 ml na zalití
2 ksvejce
40 gdroždí
3 lžícecukru
lžičkasoli
máslo k vymazání pekáčku a potírání buchet
švestky nebo švestková povidla

Postup přípravy

  1. Těsto uděláme v pečce zvyklým způsobem, napřed tekuté, pak sypké, doprostřed droždí. Můžeme samozřejmě i ručně, jak kdo chce. Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Po vykynutí si těsto vykrojíme lžící na jednotlivé kousky (mně jich z tohoto množství vyšlo 19). Do každého kousku zabalíme švestku nebo povidla a pořádně uzavřeme.
  3. Pekáček si hodně vymažeme máslem a naskládáme do něj buchty, které pomašlujeme rozpuštěným máslem, aby se nám k sobě nepřilepily. Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Troubu si rozehřejeme na 180 °C (horní + spodní ohřev), buchty zalijeme horkým mlékem do 3/4 výšky buchet, přikryjeme alobalem a takto necháme péci cca 10 minut, dokud se mléko nevsákne.
  5. Pak odkryjeme a pečeme dalších cca 15 minut dozlatava. Pocukrujeme nebo posypeme nastrouhaným perníkem.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

Autor: Naďa I. (Rebeka)