Piškotový kiwi koláč se želatinou

Už jsem se dlouho chystala na tento ovocný koláček. Nikdy mě nelákaly koláče se želatinou, ale když jsem vyzkoušela, tak nakonec jsem zjistila, že to není až tak špatné. Samozřejmě zvolila jsem jinou želatinu - z džusu a ze zlatého klasu. Kdo ještě nezná zlatý klas, tak je to varianta pudinku. S obyčejným pudinkem jsem to nezkoušela, ale pokud nemáte jinou možnost, vyzkoušejte. Dala bych pak o deco méně džusu. Autor: Milka

Přidal:Emília Raganová, 6.4.2018
Kategorie: Moučníky
Piškotový kiwi koláč se želatinou

Suroviny

Těsto:
5 ksvajec
25 dkgkr. cukru
1 dlvody
1 dloleje
25 dkgpolohrubé mouky
1 bal.prášek do pečiva
1 PLkakao
Náplň:
1 litrmléka
3 ksvanilkový pudink
1 PLkr. cukru
5 kskiwi
1 bal.hera nebo máslo
Poleva:
8 dldžusu
4 PLcukru
2 kszlatý klas

Postup přípravy

  1. Žloutky a cukr utřeme do pěny, postupně přidáváme vodu, olej a mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme sníh z bílků.
  2. Pečeme na 180 st. asi 20 minut.
  3. Těsto necháme vychladnout, potřeme ho džemem, navrstvíme náplň, poklademe kiwi a zalijeme vlažnou polevou.
  4. Náplň: uvaříme pudink, necháme vychladnout a smícháme s utřeného máslem.
  5. Poleva: 6 dl džusu a cukr dáme vařit. V 2 dl džusu rozmícháme zlatý klas a vlijeme ho do vroucího džusu. Necháme trochu vychladnout a zalijeme kiwi. Uhladíme.