Plněná kuřecí stehna

Plněné maso je u nás doma velmi oblíbené. Plním čímkoliv, co najdu v chladničce. Obvykle jsou závitky plněné tím, čemu končí spotřeba. Teď jsem spotřebovala otevřenou konzervu kukuřice, hub a hrášku. Tentokrát jsem nepoužila kuřecí prsa jako obvykle, ale kuřecí stehna. Jsou mnohem šťavnatější, ale zase si ptají více času na pečení nebo vaření jako kuřecí prsa. Tak je na vás, jaké maso si vyberete. Autor: Marta M.

Přidal:, 9.1.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Plněná kuřecí stehna

Suroviny

žampiony
hrášek
mrkev
kukuřice
vajíčku
vykostěné kuřecí stehno
olej
grilovací koření
vegeta
kmín

Postup přípravy

  1. Z vajíček, kukuřice, mrkve, hrášku a hub uděláme klasická míchaná vajíčka. Samozřejmě na máslíčku, aby to mělo fantastickou chuť.
  2. Vykostěná stehna osolíme, opepříme, poklademe anglickou slaninu a plátky sýra.
  3. Na to dáme míchaná vajíčka a srolujeme. Dáme na pekáč podlijeme troškou vody. Ponatíráme olejem smíchaným s grilovacím kořením, vegetou nebo solí, drceným kmínem a dám péct do trouby.
  4. Pečeme na 180 stupňů zakryté alobalem a potom těsně před dopečením alobal vezmeme a necháme zapéct dokřupava.
  5. Čas záleží na tloušťce masa, někdy to peču i na nižším stupni a déle, i hodinu a půl.