Polomáčené slepované kokosky

Recept na klasické linecké pečivo má určitě každý, tak ten vám psát znovu nebudu případně si recept zvolte ten, který vám nejvíce vyhovuje. Někdo do lineckého těsta přidává citrónovou kůru nebo pomerančovou, to už je na každého chuti. Lepila jsem klasickým vanilkovým krémem. Hlavní tady je recept na kokosové pusinky, který dělám už léta a nedám na něj dopustit. Vždy se vydaří, takže se nemusíte bát. Autor: Petra

Přidal:, 21.12.2017
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Polomáčené slepované kokosky

Suroviny

100 gbílků
200 gkrystalového cukru
1 lžičkamarmelády
100 gkokosu
2 lžícestrouhanky
linecká kolečka
vanilkový krém (nebo jiný podle chuti)
pikantní marmeláda
čokoládová poleva

Postup přípravy

  1. Do většího hrnce dáme vodu a vložíme na sporák. Do menšího dáme bílky, cukr a tento menší hrnec vložíme do většího s vodou. Bílky s cukrem mícháme takto ve vodní lázni, dokud voda nezačne vřít. Pak vmícháme marmeládu a kokos. Pouze promícháme a menší hrnec vyjmeme z vodní lázně, přidáme strouhanku a dobře promícháme.
  2. Připravíme si plech s pečícím papírem nebo formu na makrónky /já zvyknu péct na této formě, abych měla každou pusinku stejnou/ a tvoříme hromádky.
  3. Vložíme do trouby a pečeme při tepl. 180 stupňů dozlatova. Když máme kokosky zbarvené dozlatova, teplotu snížíme na 140 stupňů a dosušíme cca 10-15 minut.
  4. Když máme kokosky upečené, vyjmeme a necháme vychladnout.
  5. Na linecká kolečka naneseme trochu krému, položíme kokosky a přitlačíme. Namočíme do čokolády a necháme ztuhnout.