NejRecept.cz Dezerty Nepečené dezerty Pomerančové želé bonbóny
Pomerančové želé bonbóny
Recept Pomerančové želé bonbóny
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Vynikající želatinové bonbony, kterými potěšíte své ratolesti. Připravené z pomerančové šťávy, cukru, želatiny, ... Nedávno jsem viděla v obchodě dezert, který vypadal jako ovoce, nevím jestli víte, co mám právě na mysli, ale po přečtení složení jsem tento dezert rychle položila zpět do regálu. Doma jsem hledala na internetu jak si připravit takový dezert doma, našla jsem tento a je opravdu skvělý. Jde to připravit z různého ovoce, tak šup i vy do kuchyni a udělejte si zdravé bonbóny z pomerančové šťávy. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   8.11.2015

Pomerančové želé bonbóny

Vynikající želatinové bonbony, kterými potěšíte své ratolesti. Připravené z pomerančové šťávy, cukru, želatiny, ... Nedávno jsem viděla v obchodě dezert, který vypadal jako ovoce, nevím jestli víte, co mám právě na mysli, ale po přečtení složení jsem tento dezert rychle položila zpět do regálu. Doma jsem hledala na internetu jak si připravit takový dezert doma, našla jsem tento a je opravdu skvělý. Jde to připravit z různého ovoce, tak šup i vy do kuchyni a udělejte si zdravé bonbóny z pomerančové šťávy. Autor: Triniti

Suroviny

Budeme potřebovat:

200 ml
pomerančová šťáva
500 ml
kr. cukru
4 lžíce
tekutá glukóza
10 lžiček
prášková želatina
2 lžíce
citronová esence (nebo jiná)
1 lžička
potravinářské barvivo
cukr na obalení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravit si silikonovou nebo jinou formičku, do které budeme lít připravenou pomerančovou hmotu. Jemně ji potřeme olejem, aby se nám snadněji vybírali bonbóny.
  2. Želatinu necháme nabobtnat v 100 ml pomerančové šťávy.
  3. Cukr, glukózu a 100 ml pomerančové šťávy smícháme v hrnci. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Dáváme ovšem pozor, aby hmota nezačala vřít (pokud máte doma teploměr, můžete ho položit do hmoty a pokud hmota dosáhne 125 stupňů, ihned z ohně hrnec odstavíme).
  4. Přidáme nabobtnanou želatinu a vše dobře promícháme. Dochutíme esencí dle vlastního výběru a taktéž přidáme potravinářské barvivo. Znovu promícháme a pomalu hmotu nalijeme do formiček. Necháme přes noc v chladničce a ráno bonbony obalíme v cukru.

* TIP: Tekutou glukózu už koupíte téměř v každém obchodě, ale pouze ve velkém balení. Druhou možností je zakoupit si práškovou a doma si ji uvařit, aby byla tekutá. Konzistence se podobá medu, ale je bezbarevná. Pokud nemůžete sehnat glukózu, můžete ji nahradit kukuřičným sirupem, který se dá koupit v obchodech se zdravou výživou.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář