Na plech si připravíme pečící papír, na který poté vysypeme očištěnou cizrnu (pozor-ještě bez ingrediencí). Pečeme na 170 stupňů cca 15-20 minut.
Poté horkou cizrnu nasypeme do misky, kam přilijeme olivový olej, přidáme koření a sůl a vše společně zamícháme. Opět naneseme na plech a pečení opakujeme při stejné teplotě. Minule jsem to pekla při 200 stupních a najednou to začlo "jet bomby"..cizrna pučela a bouchala ve sporáku, takže opatrně. Asi jsem ji dala příliš nahoru ke zdroji.
Nicméně chutnalo to moc dobře. Koření můžete obměňovat. Já si vymyslela chilli, protože mám ráda pikantnější chutě a grilovací koření. Ale fantazii se tu rozhodně meze nekladou. S olejem opatrně, ať to nemáte vyloženě mastné. Jde spíš o to, aby se na cizrnu koření hezky přichytilo.