Pudinkově šlehačkový zákusek

Něco jednoduché pro dnešní den. Jelikož jsou prázdniny a venku je teplo, chtělo to něco rychlé a zároveň velmi dobré pro mlsouny. Obyčejné jednoduché těsto, do kterého navrstvíte hromádky čokoládového pudinku a na vrch vyšleháte šlehačku a vmícháte zakysanou smetanu. Je to neskutečná dobrota, mně velmi chutná a hlavně chutná i mým malým, takže jsem spokojená. Autor: Marta

Recept Pudinkově šlehačkový zákusek

Suroviny

Těsto:
5 ksvajíčka
250 gpolohrubá mouka
250 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.prášek do pečiva
1 dclolej
1 dclvoda
1 lmléko
2 bal.kakaové nebo čokoládové pudinky
Krém:
2 ksšlehačka v prášku
3 dclmléka
1 PLmoučkový cukr
2 ksvanilkový cukr
700 mlzakysané smetany
granko na posypání

Postup přípravy

  1. Nejprve si uvaříme pudink podle návodu.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme vyšlehané bílky.
  3. Těsto vylijeme na vymazaný plech.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Když pudink vychladne, lžící do těsta rovnoměrně poklademe hromádky pudinku, dáme péct do trouby na 180 st.
  5. Práškové šlehačky vyšleháme s cukrem podle návodu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Zakysané smetany utřeme s vanilkovým cukrem a spojíme se šlehačkou.
  7. Natřeme na vychladlý koláč, posypeme grankem nebo nastrouhanou čokoládou.
  8. Dáme do lednice na pár hodin a můžeme podávat.