Pudinkový koláč den a noc s jablky

Recept Pudinkový koláč den a noc s jablky

Přidal: , 23.10.2015

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Podle ovoce, Jablka

FOTO OD VÁS
Recept Pudinkový koláč den a noc s jablkyRecept Pudinkový koláč den a noc s jablky
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jablečné řezy s pudinkem. Fantastické dvoubarevné těsto, připomínající koláč den a noc. Autor: Gaštanka

FOTO OD VÁS
Recept Pudinkový koláč den a noc s jablkyRecept Pudinkový koláč den a noc s jablky
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 23.10.2015

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Podle ovoce, Jablka

SUROVINY

Těsto:

4 ksvejce
250 ghladká mouka
170 gmáslo
200 gkr. cukr
2 bal.vanilkový cukr
2 lžičkyprášek do pečiva
2 lžícekakao

Krém:

2 bal.vanilkový pudink
1 bal.skořici cukr
6 lžickr. cukr
3 ksjablko
700 mlmléko

Dále budeme potřebovat:

moučkový cukr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně utřeme. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme. Hmotu rozdělíme na polovinu, do jedné přidáme kakao.
  2. Připravíme si formu o velikosti 20 x 30 cm. Dno vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Navrstvíme světlé těsto.
  3. Do mléka přidáme skořicový cukr a 6 lžic kr. cukru. Necháme ho rozpustit a přidáme pudinkové prášky, které důkladně rozmícháme, abychom neměli hrudky. Uvaříme hustý pudink, do kterého přidáme nastrouhaná jablka (jablka zbavíme šťávy, kterou pustili při strouhání) a promícháme.
  4. Pudink s jablky navrstvíme na světlé těsto a na vrch navrstvíme kakaové těsto. Pěkně uhladíme a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 40 minut.
  5. Upečený koláč vyjmeme, vrch posypeme moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
26.10.2019, Ladka10 odpovědět00

Super rychlý recept. Výsledek vynikající. Já jsem místo pocukrování na závěr raději zvolila drobenku. Struktura těsta a chuť vynikající s možností kombinací pudinku, ovoce, vrchní části.

27.10.2019, NejLucka (administrátor) odpovědět10

Děkujeme za radu a za nahranou fotografii. Váš koláč vypadá super. 👍

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit