Quesadilla - mexický koláč s kuřecím masíčkem

U nás byla dnes na oběd jednoduchá quesadilla. Quesadilla je mexický koláč s kuřecím masíčko. U nás doma velmi oblíbené jídlo. Nezapomeňte více přisolit, bude mnohem lepší a nejlepší je když vychladne a trošku postojí. Tehdy se všechny chutě propojí a dokonce se bude i lépe krájet. Autor: Mineralka

Přidal:, 17.4.2016
Kategorie: Chuťovky, Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Quesadilla - mexický koláč s kuřecím masíčkem

Suroviny

400 gkuřecí prsa
2 lžícesušené petržalka
2 kspálivá paprika
2 lžícekukuřice
5 kscherry rajče
150 gnastrouhaná mozzarella
2 ksvejce
120 ghladká mouka
220 mlmléka
1 lžičkaprášek do pečiva
dle chutisůl a pepř

Postup přípravy

  1. Připravíme si zapékací mísu, do které víme uložit celou tortillu tak, aby byly pokryty i okraje. Jemně dno vymažeme máslem.
  2. Kuřecí prsa očistíme a uvaříme v osolené vodě a po uvaření maso natrháme do tortilly. Přidáme kukuřici, nakrájená rajčata, papriku, posypeme solí, pepřem, petrželkou a nakonec posypeme strouhaným sýrem.
  3. V misce rozmícháme vajíčka, mléko, mouku a prášek do pečiva a celý povrch touto zálivkou zalijeme.
  4. Pečeme ve předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů cca půl hodinu.
  5. Po upečení necháme pár minut vychladnout ve formě a můžeme podávat.