Quiche s jarní cibulkou

Hlavní jídlo jako stvořené pro mé bříško. A možná i pro vaše, tak vám přináším tento recept. Určitě ho alespoň jednou vyzkoušejte. Koláče nemusí být pouze sladké. Já ho dělávám večer a ráno si ho nabalují do dózičky a mám svačinu a oběd v práci. Autor: Lucka

Přidal:luckazubata, 21.5.2018
Kategorie: Moučníky, Dorty
Quiche s jarní cibulkou

Suroviny

Těsto:
250 ghladké mouky
125 gmásla
1 ksvejce
špetkasoli
30 mlvody
Náplň:
2 ksvejce
80 mlsmetany ke šlehání
1 ksmrkev
1 ksvelká cibule
2 stroužkyčesneku
3 ksjarní cibulky
1/2 bal.mozzarelly
1/2 bal.camembertu
pepř, sůl, kmín, majoránka

Postup přípravy

  1. V míse uděláme s mouky, másla, vejce, soli a vody hladké těsto a necháme ho hodinu v lednici.
  2. Poté ho na pomoučeném vále rozválíme a dáme do koláčové papírem vyložené formy. Dno propícháme vidličkou a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů na 25 minut.
  3. Na pánvi si na olivovém oleji osmahneme zeleninu, kterou jsem si nakrájeli nadrobno (mrkev nastrouhat nahrubo, cibule může být na větší kolečka, jarní cibulka i s natí). Osolíme, opepříme, přidáme trochu kmínu a majoránky. Promáčkneme česnek.
  4. V míse si vyšleháme vejce s 2 špetkami soli, přidáme šlehačku a trochu pepře.
  5. Zeleninu dáme na těsto, poklademe nakrájenými sýry a zalijeme zálivkou. Dáme zapéct na 25 minut (pečeme při 180 stupních)