NejRecept.cz Dezerty Koláče Recept na dokonalou trojkombinaci - mák, kokos a vanilkový krém s chutí kinder buena
Recept na dokonalou trojkombinaci - mák, kokos a vanilkový krém s chutí kinder buena
Recept na dokonalou trojkombinaci - mák, kokos a vanilkový krém s chutí kinder buena
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Tato kombinace vás doslova ohromí. Miluji makové koláče a tento byl dokonce s mým druhým nejoblíbenějším kokosem. Vanilkový krém a máslový krém, nahoře sušenky polité lahodnou čokoládou a kokosovým olejem. Samozřejmě můžete použít i svou oblíbenou čokoládovou polevu. Udělala jsem poloviční dávku a bylo to fantastické, ale příště určitě udělám plnou dávku.

Karambola Karambola    ·   28.9.2023

Recept na dokonalou trojkombinaci - mák, kokos a vanilkový krém s chutí kinder buena

Tato kombinace vás doslova ohromí. Miluji makové koláče a tento byl dokonce s mým druhým nejoblíbenějším kokosem. Vanilkový krém a máslový krém, nahoře sušenky polité lahodnou čokoládou a kokosovým olejem. Samozřejmě můžete použít i svou oblíbenou čokoládovou polevu. Udělala jsem poloviční dávku a bylo to fantastické, ale příště určitě udělám plnou dávku.

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

120 g
mak
100 g
kokos
3 lžíce
hladká mouka
220 g
krystalový cukr
8 ks
bílek

Krém:

300 ml
mléko
8 ks
žloutek
1 bal.
vanilkový pudink
2 bal.
vanilkový cukr
2 lžíce
krystalový cukr
200 g
máslo
3 lžíce
moučkový cukr
lžička
vanilková esence

Vrch:

100 g
čokoláda
2 lžíce
kokosový olej
dle potřeby
sušenky

Dále:

trochu
mléko
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Bílky vyšlehejte s cukrem do tuhé pěny. Postupně přidejte sypkou směs máku, kokosu a hladké mouky.
  2. Připravené těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a upečte v předehřáté troubě.
  3. Pečeme při 180 stupních asi 20 minut - pozor.
  4. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.
  5. Krém:
    Žloutky a pudinkový prášek rozmícháme v mléce, přidáme vanilkový a krystalový cukr a uvaříme hustý krém, který necháme vychladnout. Nezapomeňte na něj dát potravinovou fólii, aby se při chladnutí nevytvořila hrubá vrstva.
  6. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a vanilkovou esencí a pak po lžících přidáváme vychladlý pudink.
  7. Těsto polijeme trochou mléka, aby bylo vlhké, naneseme krém, který uhladíme a poklademe sušenky.
  8. Sušenky zalijeme čokoládovou polevou a celý koláč odložíme do lednice pořádně zatuhnout - nejlépe nechat odpočívat celou noc.
  9. Čokoládovou polevu připravuji tak, že ji nechám v horké vodní lázni rozpustit a přidám kokosový olej.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář