NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Recept na kuřecí tikka masala jako z indické restaurace. Objevte kouzlo indické kuchyně.
Recept na kuřecí tikka masala jako z indické restaurace. Objevte kouzlo indické kuchyně.
Recept na kuřecí tikka masala jako z indické restaurace. Objevte kouzlo indické kuchyně.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Tikka masala je tradiční indické jídlo plné exotických koření a chutí, které si získá milovníky výrazných pokrmů. Díky jednoduchému receptu si můžete připravit lahodné kuřecí tikka masala a užít si nádech Indie i u sebe doma.

Karambola Karambola    ·   23.3.2023

Recept na kuřecí tikka masala jako z indické restaurace. Objevte kouzlo indické kuchyně.

Tikka masala je tradiční indické jídlo plné exotických koření a chutí, které si získá milovníky výrazných pokrmů. Díky jednoduchému receptu si můžete připravit lahodné kuřecí tikka masala a užít si nádech Indie i u sebe doma.

35 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Na marinádu:

600 g
kuřecí maso (stehenní či prsní řízky)
2 lžičky
citronová šťáva
6 stroužků
česnek
3 cm
čerstvý zázvor
2 lžíce
bílý jogurt
2 lžíce
olej
1 ½ lžičky
kmín
½ lžičky
mletý koriandr
½ lžičky
garam masala
1 lžička
paprika
1 lžička
chilli
dle chuti
sůl

Na omáčku:

2 lžíce
olej
1 ks
velká cibule
1 lžička
strouhaný zázvor
½ lžičky
kurkuma
2 lžičky
mletý koriandr
1 lžička
paprika
1 lžička
chilli
1 lžíce
rajčatový protlak
¼ šálku
konzervovaných rajčat
1 lžička
citronová šťáva
¾ šálku
smetana
¼ lžičky
garam masala
hrst
čerstvý koriandr
podle chuti
sůl
voda
naan nebo rýže k podávání
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a vložte je do velké mísy. Potřete je citronovou šťávou a dostatečným množstvím soli. Nechte marinovat 10 minut v chladničce. Mezitím si připravte marinádu. Dejte česnek, zázvor, kmín, koriandr, garam masalu, chilli a jogurt do mixéru. Rozmixujte do hladka.
  2. Vzniklou pastu přidejte do mísy s kuřecím masem. Přidejte olej a dobře promíchejte. Nechte marinovat alespoň 30 minut, nebo pokud možno přes noc. Jakmile máte připravené maso, rozpalte pánev. Maso nechte zatáhnout a lehce osmahněte, aby nebylo syrové. Poté ho můžete dát stranou.
  3. Dále v pánvi rozpalte olej. Osmahněte cibuli nakrájenou najemno, aby získala nazlátlou barvu. Přidejte nastrouhaný zázvor. Smažte, dokud se nerozvoní. Poté přidejte mletou kurkumu, mletý koriandr, papriku a chilli. Minutu restujte. Přidejte rajčatový protlak a nechte ho chvilku osmahnout.
  4. Následují rajčata, orestujte je a poté přivěďte směs k varu. Nechte bublat zhruba 2-3 minuty. Poté přidejte citronovou šťávu a smetanu. Přidejte tolik vody, aby vznikla hustá omáčka. Dochuťte solí.
  5. Za občasného míchání vařte 3-4 minuty. V případě potřeby přidejte více vody.
  6. Přisypte garam masalu a lístky koriandru a promíchejte. Následně vmíchejte připravené kuřecí kousky a nechte prohřát.
  7. Pokud chcete, ozdobte dalšími lístky čerstvého koriandru. Podávejte s naanem nebo rýží.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty