NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Koláč s ostružinami jako od babičky – fotopostup
Koláč s ostružinami jako od babičky – fotopostup
Recept Koláč s ostružinami jako od babičky – fotopostup
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Recept na ostružinový koláč, který si sousedé na návštěvě nemohli vynachválit. Jemný tvarohový krém a ořechová drobenka jsou jednoduše neodolatelné. A ta vůně při pečení? Neuvěřitelná. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

NejLucka NejLucka    ·   7.6.2025

Koláč s ostružinami jako od babičky – fotopostup

Recept na ostružinový koláč, který si sousedé na návštěvě nemohli vynachválit. Jemný tvarohový krém a ořechová drobenka jsou jednoduše neodolatelné. A ta vůně při pečení? Neuvěřitelná. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

400 g
polohrubá mouka
1 kostka
droždí
2 lžíce
krystalový cukr
200 ml
mléko
60 g
máslo
1 ks
vejce

Dále:

špetka
sůl
2 ks
vejce
podle chuti
ostružiny
500 g
jemný tvaroh
150 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
vanilkový pudink
podle chuti
mleté vlašské ořechy
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Vůně tohoto koláče mi připomněla vánoční pečení, které miluji. Ostružin se nám letos urodilo až až, proto je využívám i na pečení sladkých dobrot. A jelikož byl tento koláč docela velký, odnesla jsem kousek sousedům, kteří si ho velmi pochvalovali.

  1. Ze všech ingrediencí na těsto vytvořte kouli a nechte ji půl hodiny kynout.
  2. Bílky a žloutky oddělíme. Bílky se špetkou soli vyšleháme dotuha. Ostatní suroviny smícháme v misce a opatrně k nim vmícháme už jen vařečkou vyšlehaný sníh z bílků.
  3. Kynuté těsto opatrně rozválíme na velikost plechu a uložíme jej na papírem vystlaný plech. Na těsto poklademe ostružiny a ty zalijeme připraveným tvarohovým krémem. Vrch bohatě posypeme ořechy.
  4. Pečeme na 180 stupňů asi půl hodiny – sledujeme.

Hotový koláč nechte vychladnout a poté podávejte. Nejlepší je krátce po vytažení z trouby, ale těsto je měkké i druhý či třetí den. Máte chuť ještě na nějaký kynutý koláč? Vyzkoušejte tyto makové a ořechové záviny, které se vám vždy povedou.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář