NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Recept na vánoční pečivo arašídové "donutky"
Recept na vánoční pečivo arašídové "donutky"
Recept na vánoční pečivo arašídové "donutky"
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Překvapte své blízké tímto netradičním vánočním cukrovím, které přináší nevšední chuťový zážitek. Arašídové kroužky, inspirované klasickými recepty, ale s originálním nádechem, jsou ideální pro ty, kdo hledají něco nového a vzrušujícího na svůj sváteční stůl. Toto cukroví kombinuje oblíbenou chuť arašídů s křehkostí a jemností tradičního pečení. Připravte se na to, že tyto kroužky rychle zmizí z talíře a stanou se novým hitem vaší vánoční cukroví sbírky!

Petra H Petra H    ·   16.11.2023

Recept na vánoční pečivo arašídové "donutky"

Překvapte své blízké tímto netradičním vánočním cukrovím, které přináší nevšední chuťový zážitek. Arašídové kroužky, inspirované klasickými recepty, ale s originálním nádechem, jsou ideální pro ty, kdo hledají něco nového a vzrušujícího na svůj sváteční stůl. Toto cukroví kombinuje oblíbenou chuť arašídů s křehkostí a jemností tradičního pečení. Připravte se na to, že tyto kroužky rychle zmizí z talíře a stanou se novým hitem vaší vánoční cukroví sbírky!

20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Suroviny:

480 g
hladká mouka
140 g
cukr moučka
280 g
tuk
1 bal.
vanilkový cukr
2 ks
žloutek
na slepení
arašídové máslo
podle potřeby
nasekané nesolené arašídy

Poleva:

150 g
čokoláda na vaření
75 g
Omega
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
  1. Ze všech připravených ingrediencí vytvoříme těsto, které pak necháme odpočívat až do dalšího dne.
  2. Rozválíme těsto a vykrajujeme z něj kolečka s vykrojeným středem. Umístíme je na plech pokrytý pečicím papírem a pečeme. Pečeme je při teplotě 180 stupňů Celsia, dokud nezískají zlatavou barvu.
  3. Až kolečka vychladnou, na jednu polovinu z nich naneseme arašídové máslo, pak k nim připevníme druhou polovinu a znovu na ně nastříkáme arašídové máslo.
  4. Namočíme povrch koleček do sekaných arašídů a lehce je přitlačíme, aby se arašídy na kolečkách udržely.
  5. Následně necháme cukroví ztuhnout v lednici a poté je namáčíme do čokoládové polevy.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář