Řecká domácí zmrzlina TRIKOLÓRA

Sladké potěšení po chutném obědě nesmí chybět. Řecký zmrzlinový dezert, který připravíte velmi jednoduše.

Recept Řecká domácí zmrzlina TRIKOLÓRA

Suroviny

600 mlsmetana ke šlehání
1 lminerální voda
300 gsušenky
15 ksbanánky v čokoládě
2 bal.káva nescafé 2v1
250 gmoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Smetanu vyšleháme s cukrem a minerálkou do pěny a rozdělíme ji na 3 části.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Do jedné části přidáme na prášek rozmixované sušenky.
  3. Do druhé části přidáme nasekané banánky v čokoládě.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Do třetí části přidáme 2 bal. Nescafé 2v1 (porcovaná káva).
  5. Připravíme si menší obdélníkovou formu nebo formu srnčí hřbet a navrstvíme vrstvy: Sušenková hmota, banánová hmota a nakonec kávová hmota. Odložíme do mrazáku ztuhnout a podáváme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Zdroj: Coolinarika