Rizoto z pečeného krůtího masa

Jednoduché hlavní jídlo, dá se říci, že i tradiční. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 17.2.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy, Rýže, Na slano, Maso, Krůtí, Rizoto
Recept Rizoto z pečeného krůtího masa

Suroviny

300 gkrůtí pečínky (zbytky z pečení)
1 sáčekrýže
1 sklenička nakládané zeleniny se žampiony ve sladkokyselém nálevu
půl hrnkumraženého hrášku
1 kscibule
4 lžíceoleje
sůl dle potřeby
nastrouhaný sýr (kdo chce)

Postup přípravy

  1. Zbyde-li vám kousek krůtí pečínky i s výpekem, je tohle jídlo hotové během chvilky.Tip: Velikonoční mazanec
  2. Rýži uvaříme podle návodu a necháme okapat. Maso překrájíme na malé kousky. Zeleninu vyklopíme do sítka a necháme okapat.
  3. Na rozpáleném oleji v pánvi osmahneme dosklovata nadrobno pokrájenou cibili, přidáme okapanou zeleninu, hrášek, maso i s výpekem, uvařenou rýži a všechno promícháme. Je-li třeba, přisolíme.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  4. Na talíři posypeme najemno nastrouhaným sýrem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)