Roláda alá tiramissu

Rozkvetlou třešeň aby pohledal, sluníčko se taky někam schovalo, tak si radši dáme kafíčko. A tahle dobrůtka se k němu náááramně hodí... Pokud máte rádi kávu, tak vám určitě doporučuji. Je to jednoduché, rychle připravené, akorát to tuhnutí v chladničce, aby se roláda dala pěkně krájet, ale tak vydržíme, aby nám i oči jedli. Autor: Danka

Přidal:Danula Vašíčková, 2.5.2018
Kategorie: Moučníky
Roláda alá tiramissu

Suroviny

Těsto:
6 ksvajec
špetkasoli
6 lžicmoučkového cukru
3 lžíce(vrchovaté) polohrubé mouky
1 lžíce(vrchovatá) Solamylu
1/2 bal.prášku do pečiva
A mimo to:
1 balíčekdlouhých cukrářských piškotů (12 kousků)
šálekvychladlé silné kávy (asi 150ml)
1 velký panákAmaretta
3 kelímkypomazánkového másla bez příchuti (celkem 600g)
2 kelímkyzakysané smetany (celkem 380g)
3 lžícemoučkového cukru
1 bal.instantní šlehačka
150 mldobře vychlazeného mléka
Granko na posyp

Postup přípravy

  1. Korpus: Ručním elektrickým šlehačem ušleháme bílky se solí do husté pěny, poté přišleháme moučkový cukr a po jednom i žloutky a pak už jen lehce vařečkou vmícháme směs mouky, Solamylu a prášku do pečiva. natřeme na velký nízký plech, vyložený pečícím papírem a pečeme na 200 stupňů asi 10 minut. Necháme na plechu zcela vychladnout (nemotáme, nevyklápíme).
  2. Vychladlý plát potřeme krémem, pak vyskládáme piškoty, namočené v kávě, po délce ve třech řadách (vždy čtyři piškoty za sebou v jedné řadě) a začneme rolovat. Zároveň stahujeme pečící papír a utahujeme pomocí něho roládu.
  3. Hotové potřeme částí šlehačky, posypeme kakaem a dozdobíme zbytkem šlehačky.
  4. Dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc, aby se pěkně rozležela.
  5. Krém: Pouze vyšleháme ručním elektrickým šlehačem pomazánkové máslo se zakysanou smetanou a s cukrem.