NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Roláda z červené řepy
Roláda z červené řepy
Recept Roláda z červené řepy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vk

Klasická slaná roláda se připravuje z tvrdého sýra, no co tak připravit si roládu z červené řepy, brambor, vajíčka, mrkve a jiných dobrot? Vyzkoušejte!

NejLucka NejLucka    ·   27.4.2015

Roláda z červené řepy

Klasická slaná roláda se připravuje z tvrdého sýra, no co tak připravit si roládu z červené řepy, brambor, vajíčka, mrkve a jiných dobrot? Vyzkoušejte!

Suroviny

Budeme potřebovat:

4 ks
větší červená řepa
4 ks
mrkev
3 ks
brambory
2 ks
vejce
1 ks
uzená ryba
1 ks
cibule
100 g
majonéza/zakysaná smetana
sůl
pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Červenou řepu, brambory a mrkev uvaříme ve vodě do měkka. Vajíčka uvaříme natvrdo.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno a uzenou rybu také. Spolu smícháme.
  3. Uvařenou červenou řepu očistíme a na jemném struhadle nastrouháme.
  4. Brambory, mrkev a uvařené vajíčko nastrouháme na jemném struhadle.
  5. Připravíme si potravinářskou fólii, navrstvíme červenou řepu a pěkně uhladíme. Na řepu navrstvíme nastrouhanou mrkev a ochutíme solí a pepřem. Natřeme majonézu a navrstvíme nastrouhané brambory. Znovu natřeme majonézu a navrstvíme nastrouhané vajíčka. Osolíme, opepříme podle chuti a nakonec do středu navrstvíme uzenou rybu smíchanou s cibulí.
  6. Pomocí fólie roládu svineme a odložíme do lednice na minimálně 3 hodiny (nejlépe je odložit ji na celou noc) a podáváme. Dobrou chuť!

* Nezapomínáme, že vrstvy musí být stále tenčí. Nejtlustší vrstva je první - červená řepa, o něco tenčí je vrstva mrkve a tak dále. Nejtenčí vrstva je vrstva vajíček.

Zdroj: Vk

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář