Rumové věnečky

Vánoční recepty jsou známé tím, že jde do nich hodně rumu. Rum se obvykle přidával do receptů jako konzervant. Krémy s rumem vydržely i měsíc a proto se tímto krémem plnilo suché pečivo, protože se vědělo, že vydrží déle a hospodyňky nemusí péct na vícekrát. Já jsem dělala oříškový krém s rumem. Dala jsem pouze 1 lžíci, ale bylo ho naoazj dost cítit. Pokud by to měli papat děti, dala bych rumovou esenci, aby víte, nebyly jako z divokých vajec :) Autor: Petra H.

Recept Rumové věnečky

Suroviny

Suroviny:
210 ghladké mouky
70 gcukr moučka
140 gtuku
2 ksžloutky
Náplň:
250 gcukr moučka
30 gmleté vlašské ořehy
25 gmásla
1 tabulkanastrouhané mléčné čokolády
1 lžícerumu
4 lžícemléka (podle potřeby i více)

Postup přípravy

  1. Krém:
    Vše se smíchá dohromady, nejlépe rukama.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.
  3. Těsto vyválíme, vykrajujeme kytičky, dáváme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme (180 st. max. 15 min.)Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Náplň vložíme do sáčku s hvězdicovou trubičkou a na upečené kytičky nastříkáme kolečko.
  5. Doprostřed dáme marmeládu. Náplň se už nepeče, nechá se jen přes noc zaschnout.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky