Rychlá jahodová zmrzlina

Příprava trvá 10 minut. Už jen zamrazit a můžete se zchladit v těchto horkých dnech. Nejlepší je z domácích jahod!

Přidal:, 6.6.2015
Kategorie: Zmrzlina, Dezerty, Chuťovky, Podle ovoce, Jahody
Recept Rychlá jahodová zmrzlina

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 gjahody
250 gkr. cukr
250 gzakysaná smetana
2 bal.smetana ke šlehání
2 lžícemoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Jahody omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme cukr a pomocí vařečky je protlačíme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Smetanu na šlehání spolu s moučkovým cukrem vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Tuto hmotu přidáme k rozmixovaným jahodám a spojíme.
  3. Můžeme ještě rozmixovat mixérem, nemusíme /pokud chceme mít v zmrzlině i větší kousky jahod/.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Odložíme do mrazáku a necháme zmrazit.

Zdroj: Coolinarika