Rýžový nákyp se švestkami

Přidal: NejLucka, 11.4.2015
Kategorie: Na sladko, Rýže, Přílohy, Rýžový nákyp, Sladká jídla, Oběd, Část dne, Švestky, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Sladké hlavní jídlo. Mléčná rýže, moučkový cukr, vajíčka, kompot podle chuti a sladká dobrota je na světě. Mňamka!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 11.4.2015
Kategorie: Na sladko, Rýže, Přílohy, Rýžový nákyp, Sladká jídla, Oběd, Část dne, Švestky, Podle ovoce
SUROVINY
Potřebujeme:
350 gkulatá rýže
1 lmléka
špetkasoli
100 gmásla
150 gmoučkového cukru
3 ksvejce
máslo na vymazání plechu
strouhanka na vysypání plechu
švestkový kompot nebo ovoce podle chuti
- Umytou rýži zalijeme mlékem, přidáme špetku soli a uvaříme do poloměkka.
- Po vychladnutí si z másla, žloutků a cukru vyšleháme pěnu, kterou přidáme k rýži a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.
- Polovinu masy dáme do malého pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou, naskládáme švestky a zakryjeme druhou polovinou. Upečeme v troubě vyhřáté na cca 180 stupňů.
- Podáváme ozdobené švestkami a polité švestkovou šťávou. Výborný je i za studena jako dezert. Dobrou chuť!
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Ryžový nákyp so slivkami.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Szilvás rizsfelfújt.
KOMENTÁŘE K RECEPTU