Rýžový nákyp se švestkami

Sladké hlavní jídlo. Mléčná rýže, moučkový cukr, vajíčka, kompot podle chuti a sladká dobrota je na světě. Mňamka!

Recept Rýžový nákyp se švestkami

Suroviny

Potřebujeme:
350 gkulatá rýže
1 lmléka
špetkasoli
100 gmásla
150 gmoučkového cukru
3 ksvejce
máslo na vymazání plechu
strouhanka na vysypání plechu
švestkový kompot nebo ovoce podle chuti

Postup přípravy

  1. Umytou rýži zalijeme mlékem, přidáme špetku soli a uvaříme do poloměkka.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  2. Po vychladnutí si z másla, žloutků a cukru vyšleháme pěnu, kterou přidáme k rýži a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.
  3. Polovinu masy dáme do malého pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou, naskládáme švestky a zakryjeme druhou polovinou. Upečeme v troubě vyhřáté na cca 180 stupňů.Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem
  4. Podáváme ozdobené švestkami a polité švestkovou šťávou. Výborný je i za studena jako dezert. Dobrou chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou