Sacher mini dortíky - FOTOPOSTUP

Vynikající Sacher dort, pro milovníky čokolády. Tentokrát jsem se s tímto dezertem vyhrála, připravila jsem malé dortíky, které vypadají opravdu velmi roztomile. Je sice na nich více práce než na klasickém velkém dortu, ale o to více lahodí i očím. Vyzkoušejte připravit na různé oslavy tyto dortíky, uvidíte, že osloví vaše hosty. Já připravuji krém z bílé i z hořké čokolády, proto je krém světlejší než originál, ale tento nám mnohem více chutná. Autor: Izabela

Přidal:Izabella929@azet.sk, 25.4.2017
Kategorie: Moučníky, Dorty
Sacher mini dortíky - FOTOPOSTUP

Suroviny

Těsto (2x):
3 ksvejce
100 gmoučkový cukr
100 gmáslo
100 ghořká čokoláda
85 ghladká mouka speciál
1/2 bal.prášek do pečiva
1/2 KLrumová příchuť
1 bal.vanilkový cukr
Kromě toho:
350 mlmeruňkový džem domácí
Na zdobení:
250 mlšlehačka 33%
100 gbílá čokoláda
100 ghořká čokoláda
1 bal.Smetafix

Postup přípravy

  1. Zákusek, který vám představím v mém podání jsem si sestavila sama. Sacher řezy jsem už pekla, ale uvažovala jsem nad tím, co tak udělat Sacher dort v malém provedení. Od nápadu nebylo daleko k realizaci. Tyto dortíky jsem udělala z těsta na sacher dort, základní recept jsem dělila dvěma a tak jsem dostala 2 stejné korpusy. Protože dort je spojeny a naplněny jen meruňkovým džemem držela jsem se receptu a dortíky jsem spojovala džemem. Aby nic nevyšlo nazmar, k zbytkům jsem přidala povidla, vyrobila jsem kuličky a ty jsem vložila mezi dva kolečka z korpusu. Polila jsem čokoládovou polevou jako sacher dort a už jen ozdobila podle svého vkusu.
  2. Vejce jsem rozdělila. K bílkům jsem přidala špetku soli a vyšlehala tvrdý sníh. K žloutkům jsem přidala cukr, vanilku, máslo a utřela jsem do pěny. Hořkou čokoládu jsem nechala roztát nad párou a přilila jsem ji do těsta. Mouku a prášek do pečiva jsem smíchala a prosévala jsem v malých dávkách do těsta. Nakonec jsem přidala tvrdý sníh. Plech 27x37 cm jsem vystlala pečícím papírem, těsto jsem rovnoměrně rozetřela. Troubu jsem nechala vyhřát na 180 st. a těsto se peklo 10 min. Pokud se pekl první korpus, připravila jsem si těsto i na druhý stejný korpus. Oba upečené korpusy jsem nechala chladit na mřížce. Když se vychladili oloupala jsem z korpusů "kůži".
  3. Z vychladlých korpusů jsem vykrajovala kolečka. Ukládala jsem je na sebe po dva. Zbytky jsem dala mísy. Přidala jsem k nim lžíci povidel a promíchala. Ze zbytků jsem tvořila kulky, které budou pojítkem mezi dvěma kolečky. Spodní kolečko jsem natřela džemem, položila jsem něj kuličku, trošku přitlačila a na kuličku jsem položila druhé kolečko. Je jen možná náhoda, ale podařilo se mi utratit všechny kolečka i kulky, tedy nic nezvýšilo a nevyšlo nazmar.
  4. Už den předem jsem si připravila pařížskou čokoládu na zdobení. Do šlehačky jsem nalámala bílou i hořkou čokoládu, nechala roztát a vše spolu promíchala a uložila do chladu na 12 hod. Pak jsem ji už jen vyšlehala mixérem. Vložila jsem ji do cukrářského sáčku s hvězdičkou (špičkou) a ozdobila jsem dortíky.
  5. Přeji vám dobrou chuť k tomuto jednoduchému dezertu.