Segedínský guláš - fotopostup

Recept Segedínský guláš - fotopostup

Přidal: , 8.10.2015

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikající hlavní jídlo. Pařený knedlík, zelí a maso. Autor: sonizna

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 8.10.2015

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

40 gsádlo
1 kgvepřová plec
30 gmouka hladká
400 gkysané zelí
250 mlzakysaná smetana
3 kscibule
2 stroužkyčesnek
20 gmletá paprika sladká
3 ksbobkový list
1/2 lžičkysůl
1 lžičkapepř
2 lžícekmín

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejprve dáme okapat kysané zelí. Šťávu ze zelí poté můžeme použít k okyselení segedínského guláše nebo pokud se nám bude guláš zdát chuťově dost kyselý, můžeme tuto šťávu použít do jiného pokrmu – například do polévek místo octa.
  2. Cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme (nebo nastrouháme najemno).
  3. Do hrnce dáme rozpustit sádlo, poté přidáme cibuli a česnek a osmažíme dozlatova.
  4. Zasypeme moukou smíchanou s mletou paprikou. Kdo má rád pikantnější jídlo, může část sladké papriky nahradit paprikou pálivou. Guláš tak bude mít říz. Přidáme maso.
  5. Zalijeme vodou, přidáme všechno koření a dusíme 40 minut.
  6. Po 40 minutách zkusíme, jestli je maso už měkké. Pokud není, dusíme ještě chvíli.
  7. K měkkému masu přidáme kysané zelí a zakysanou smetanu. Dobře promícháme a vaříme ještě 15 minut.
  8. Podáváme s knedlíkem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit