NejRecept.cz Maso Vepřové maso Segedínský guláš - fotopostup
Segedínský guláš - fotopostup
Recept Segedínský guláš - fotopostup
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
sonizna    ·   8.10.2015

Segedínský guláš - fotopostup

Vynikající hlavní jídlo. Pařený knedlík, zelí a maso. Autor: sonizna

Suroviny

Budeme potřebovat:

40 g
sádlo
1 kg
vepřová plec
30 g
mouka hladká
400 g
kysané zelí
250 ml
zakysaná smetana
3 ks
cibule
2 stroužky
česnek
20 g
mletá paprika sladká
3 ks
bobkový list
1/2 lžičky
sůl
1 lžička
pepř
2 lžíce
kmín
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve dáme okapat kysané zelí. Šťávu ze zelí poté můžeme použít k okyselení segedínského guláše nebo pokud se nám bude guláš zdát chuťově dost kyselý, můžeme tuto šťávu použít do jiného pokrmu – například do polévek místo octa.
  2. Cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme (nebo nastrouháme najemno).
  3. Do hrnce dáme rozpustit sádlo, poté přidáme cibuli a česnek a osmažíme dozlatova.
  4. Zasypeme moukou smíchanou s mletou paprikou. Kdo má rád pikantnější jídlo, může část sladké papriky nahradit paprikou pálivou. Guláš tak bude mít říz. Přidáme maso.
  5. Zalijeme vodou, přidáme všechno koření a dusíme 40 minut.
  6. Po 40 minutách zkusíme, jestli je maso už měkké. Pokud není, dusíme ještě chvíli.
  7. K měkkému masu přidáme kysané zelí a zakysanou smetanu. Dobře promícháme a vaříme ještě 15 minut.
  8. Podáváme s knedlíkem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář