Silvestrovské klobásové jednohubky

Po vánočním vypekaní sladkých dobrot třeba myslet i na Silvestr a Nový rok. Přemýšlela jsem co nabídnu hostům na oslavu nového roku a hledala jsem na netu inspirace. Kromě chlebíčků, jednohubek a klasických slaných tyčinek jsem objevila i tento recept na klobáskové jednohubky z kynutého těsta. Těsto je jemné, chutné a s klobásou a strouhaným sýrem jsou jednohubky tak skvělé, že je budu péct z dvojité dávky. Autor: Jaja79

Přidal:, 27.12.2016
Kategorie: Sváteční pečení, Silvestr a Nový rok, Chuťovky
Recept Silvestrovské klobásové jednohubky

Suroviny

Těsto:
500 gpolohrubá mouka
21 gdroždí
1/4 bal.prášek do pečiva
150 mlvlažná voda
125 mlmléka
75 mlolej
1/2 PLsůl
1 lžičkukr. cukr
Dále:
klobása
tvrdý sýr
rajčatové pyré nebo kečup
oregano
žloutek na potření

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin jsem klasicky připravila kynuté těsto. V troše teplého mléka jsem rozpustila cukr, přidala droždí a nechala odstát cca 10 minut.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Vzešel kvásek, který jsem přidala do velké misky s ostatními suroviny a zpracovala jsem hladké těsto, které jsem zakryla utěrkou a nechala kynout na teplém místě.
  3. Kynout jsem nechala cca 45 minut. Pak z těsta vyválíme plát silný cca 1 cm a pomocí okrouhlé formičky nebo poháru jsem vykrojila kolečka, přeložila je na plech vyložený papírem na pečení.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Do každého kolečka uděláme druhou stranou vařečky důlek, navrstvíme rajčatové pyré nebo kečup, posypeme oreganem a položíme kolečko klobásy.
  5. Potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů. Těsně před koncem posypeme vrch strouhaným sýrem a ještě chvíli zapékáme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky