NejRecept.cz Dezerty Moučníky Šklebíci
Šklebíci
Recept Šklebíci
Foto: rebeka

Výborné, nadýchané a hlavně jemné těsto. Snadno se s ním pracuje. Nádivku můžete zvolit podle vlastní chuti. Autor: Rebeka

rebeka    ·   2.6.2015

Šklebíci

Výborné, nadýchané a hlavně jemné těsto. Snadno se s ním pracuje. Nádivku můžete zvolit podle vlastní chuti. Autor: Rebeka

20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

250 g
tvarohu (nejlépe farmářského, rozhodně ne z vaničky)
250 g
hery
250 g
hladké mouky
1/2 lžičky
soli
1 ks
vejce na potření
hustá marmeláda nebo povidla na naplnění
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
  1. Heru necháme změknout, mouku prosejeme a spolu s tvarohem a solí vypracujeme pružné nelepivé těsto, které necháme minim. 2 hod. v mikrotenovém sáčku (ideálně přes noc) odpočívat v lednici.
  2. Těsto si rozdělíme na 2 díly (lépe se s ním pak pracuje) a na lehce pomoučeném válu vyválíme na placku o výšce 2 mm.
  3. Vykrajovátkem nebo skleničkou vykrajujeme kolečka (velikost nechám na vás).
  4. Doprostřed kolečka pomocí dvou lžiček klademe malé kopičky marmelády nebo povidel. Přehneme a pořádně bříškem prstu přitlačíme, aby se nám příliš neotevřely a všechna náplň nevytekla.
  5. Přemístíme na plech vystlaný papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě na 200 st. pečeme dorůžova cca 10 minut. Ihned po upečení bohatě pocukrujeme.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
EvkaaKKEK    ·   2.11.2019   ·   Odpovědět   ·  

Luxusni recept na křupave tasticky sklenici. Ani nevadilo obmenit za tucny tvaroh z vanicky. Jenom doporucuji vyzkoušet:-)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář