Šklebíci
Výborné, nadýchané a hlavně jemné těsto. Snadno se s ním pracuje. Nádivku můžete zvolit podle vlastní chuti. Autor: Rebeka
Přidal: rebeka, 2.6.2015
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Budeme potřebovat:
250 gtvarohu (nejlépe farmářského, rozhodně ne z vaničky)
250 ghery
250 ghladké mouky
1/2 lžičkysoli
1 ksvejce na potření
hustá marmeláda nebo povidla na naplnění
moučkový cukr na posypání
- Heru necháme změknout, mouku prosejeme a spolu s tvarohem a solí vypracujeme pružné nelepivé těsto, které necháme minim. 2 hod. v mikrotenovém sáčku (ideálně přes noc) odpočívat v lednici.
- Těsto si rozdělíme na 2 díly (lépe se s ním pak pracuje) a na lehce pomoučeném válu vyválíme na placku o výšce 2 mm.
- Vykrajovátkem nebo skleničkou vykrajujeme kolečka (velikost nechám na vás).
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Grinsendes Kleingebäck an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Édes lekváros táska.
Luxusni recept na křupave tasticky sklenici. Ani nevadilo obmenit za tucny tvaroh z vanicky. Jenom doporucuji vyzkoušet:-)