NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Jednohubky Šklebíci s nádivkou podle chuti. Dnes jsem je zkusila znovu a jsou vynikající. Jen se po nich zaprášilo.
Šklebíci s nádivkou podle chuti. Dnes jsem je zkusila znovu a jsou vynikající. Jen se po nich zaprášilo.
Recept Šklebíci s nádivkou podle chuti. Dnes jsem je zkusila znovu a jsou vynikající. Jen se po nich zaprášilo.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Naďa Indruchová

Vyzkoušela jsem tento recept a musím říct, že je úžasný. Tento malý, přizpůsobitelný pečený pokrm, který může být plněný různými náplněmi podle mého výběru, poskytuje skvělou příležitost pro kreativitu v kuchyni. Když jsem je nedávno připravila, byly tak chutné, že rychle zmizely z talíře. Tento recept je pro mě ideální volbou, když chci něco jedinečného a lahodného.

NejLucka NejLucka    ·   4.1.2024

Šklebíci s nádivkou podle chuti. Dnes jsem je zkusila znovu a jsou vynikající. Jen se po nich zaprášilo.

Vyzkoušela jsem tento recept a musím říct, že je úžasný. Tento malý, přizpůsobitelný pečený pokrm, který může být plněný různými náplněmi podle mého výběru, poskytuje skvělou příležitost pro kreativitu v kuchyni. Když jsem je nedávno připravila, byly tak chutné, že rychle zmizely z talíře. Tento recept je pro mě ideální volbou, když chci něco jedinečného a lahodného.

20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Budeme potřebovat:

250 g
tvaroh (nejlépe farmářský, rozhodně ne z vaničky)
250 g
hera
250 g
hladká mouka
1/2 lžičky
sůl
na potření
vejce
na naplnění
hustá marmeláda nebo povidla
na posypání
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
  1. Nejprve necháme Heru změknout. poté prosijeme mouku a smícháme ji s tvarohem a solí, abychom vytvořili pružné a nelepivé těsto. Toto těsto pak necháme alespoň dvě hodiny, ideálně přes noc, odpočívat v mikrotenovém sáčku v lednici.
  2. Těsto rozdělíme na dvě části, což usnadní práci a poté každou část na mírně pomoučené pracovní ploše vyválíme na placku tlustou přibližně 2 mm.
  3. Pomocí vykrajovátka nebo skleničky vykrajujeme z těsta kolečka - jejich velikost si můžete zvolit podle vlastního uvážení.
  4. Na střed každého kolečka umístíme pomocí dvou lžiček malou kopečku marmelády nebo povidel. Poté kolečko přeložíme a pevně přitlačíme bříškem prstu po okrajích, aby se během pečení příliš neotevřelo a náplň nevytékala.
  5. Přeneseme na plech, který je vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů, dokud nezískají zlatavě růžovou barvu, což trvá přibližně 10 minut. Hned po upečení je hojně posypeme cukrem.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář