Sladká mléčná rýže
Velmi chutná krémová sladkost, kterou si jistě pamatuje každý z dětství. Mňamka!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
250 grýže
300 mlvoda
50 gmáslo
1/2 lžičkasůl
800 mlmléka
2 ksvejce
4 lžícekr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
kakao, skořice, granko nebo strouhaná čokoláda na ozdobu
- Rýži si promyjeme a dáme ji vařit ve vodě, kterou jsme si osolili a přidali do ní máslo.
- Když se voda vypaří, přidáme mléko a pomalu vaříme.
- Mezi tím si důkladně vymíchame žloutky s cukrem a v druhé misce bílky s vanilkovým cukrem na tuhou pěnu.
- Když máme uvařenou rýži měkkou, přidáme žloutky a promícháme. Odstraníme z ohně a ještě za horka přidáme vyšlehané bílky. Spojíme a podáváme posypané strouhanou čokoládou, grankem, kakaem nebo skořicí. Dobrou chuť!
Zdroj: Nosalty
KOMENTÁŘE K RECEPTU