Slavnostní tvarohové řezy - FOTOPOSTUP

Už déle jsem se zabývala tímto způsobem ukládání dětských piškotů. Viděla jsem ho na více stránkách. Když jsem ho uviděla v podání uživatele maxinka už jsem jen o tom uvažovala, jestli to zvládnu i já. Jsem ráda, že se mi zákusek podařil a s radostí se chci i s vámi podělit o tento luxusní recept. Krém je ze zlatého klasu, pokud však zlatý klas nesežene, použijte klasický vanilkový pudink, ale v tom případě uberte trochu mléka, abyste měli hustší krém. Autor: Izabela

Přidal:, 16.1.2018
Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky
Recept Slavnostní tvarohové řezy - FOTOPOSTUP

Suroviny

Těsto: 2x
5 ksvajec
5 PLkr. cukr
5 PLhladká mouka
1 ČLprášek do pečiva
na špic nožesoda
Krém:
500 mlmléko
2 bal.zlaté klasy
250 gmáslo
150 gmoučkový cukr
500 gtvaroh
1 ČLvanilková esence
Na vrch: čoko poleva
200 gbílá čokoláda
1 PLolej
Kromě toho:
4 PLšípková povidla
3 bal.dětské piškoty
100 mlsirup malinový

Postup přípravy

  1. Připravila jsem si nejprve těsto 2x. Celá vejce s cukrem jsem utřela do pěny. Smíchala jsem mouku, prášek do pečiva a sodu a prosála na tři krát do těsta a opatrně vmíchala.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Plech 27x37 cm. jsem vystlala pečícím papírem, těsto jsem vylila a upravila. Troubu jsem nechala vyhřát na 180 st. a peklo se 10 min. ihned po upečení prvního korpusu jsem vyšlehala těsto i na druhý. Postup jsem opakovala jako při prvním. Upečený korpus jsem nechala chladit na mřížce. Ještě za tepla jsem stáhlá kůži z těsta.
  3. Připravila jsem si krém: V mléce jsem rozmíchala zlaté klasy a uvařila jsem hustou kaši. Chladila jsem ji ve studené vodě (lázní), abych mohla pokračovat v krému. Utřela jsem máslo s cukrem do pěny. Po lžíci jsem do něj vmíchala vychladlý pudink a potom i tvaroh. Nakonec jsem krém rozdělila na 2 stejné části a uložila do lednice na hodinu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Sestavila jsem koláč. Na spodní korpus jsem natřela povidla. Na povidla jsem natřela polovinu krému. Sirup jsem smíchala s teplou vodou a namáčela jsem tam piškoty a ukládala vedle sebe tak jako vidět na obrázku. Na piškoty jsem natřela druhou polovinu krému. Položila jsem druhý korpus. Na noc jsem koláč uložila do chladničky a zatížila.
  5. Druhý den jsem připravila čokoládovou polevu a polila jsem celou plochu a uložila do lednice ztuhnout. Krájela jsem horkým nožem. Přeji vám dobrou chuť.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky