Slavnostní tvarohové řezy - FOTOPOSTUP

Už déle jsem se zabývala tímto způsobem ukládání dětských piškotů. Viděla jsem ho na více stránkách. Když jsem ho uviděla v podání uživatele maxinka už jsem jen o tom uvažovala, jestli to zvládnu i já. Jsem ráda, že se mi zákusek podařil a s radostí se chci i s vámi podělit o tento luxusní recept. Krém je ze zlatého klasu, pokud však zlatý klas nesežene, použijte klasický vanilkový pudink, ale v tom případě uberte trochu mléka, abyste měli hustší krém. Autor: Izabela

Přidal:, 16.1.2018
Kategorie: Moučníky
Slavnostní tvarohové řezy - FOTOPOSTUP

Suroviny

Těsto: 2x
5 ksvajec
5 PLkr. cukr
5 PLhladká mouka
1 ČLprášek do pečiva
na špic nožesoda
Krém:
500 mlmléko
2 bal.zlaté klasy
250 gmáslo
150 gmoučkový cukr
500 gtvaroh
1 ČLvanilková esence
Na vrch: čoko poleva
200 gbílá čokoláda
1 PLolej
Kromě toho:
4 PLšípková povidla
3 bal.dětské piškoty
100 mlsirup malinový

Postup přípravy

  1. Připravila jsem si nejprve těsto 2x. Celá vejce s cukrem jsem utřela do pěny. Smíchala jsem mouku, prášek do pečiva a sodu a prosála na tři krát do těsta a opatrně vmíchala.
  2. Plech 27x37 cm. jsem vystlala pečícím papírem, těsto jsem vylila a upravila. Troubu jsem nechala vyhřát na 180 st. a peklo se 10 min. ihned po upečení prvního korpusu jsem vyšlehala těsto i na druhý. Postup jsem opakovala jako při prvním. Upečený korpus jsem nechala chladit na mřížce. Ještě za tepla jsem stáhlá kůži z těsta.
  3. Připravila jsem si krém: V mléce jsem rozmíchala zlaté klasy a uvařila jsem hustou kaši. Chladila jsem ji ve studené vodě (lázní), abych mohla pokračovat v krému. Utřela jsem máslo s cukrem do pěny. Po lžíci jsem do něj vmíchala vychladlý pudink a potom i tvaroh. Nakonec jsem krém rozdělila na 2 stejné části a uložila do lednice na hodinu.
  4. Sestavila jsem koláč. Na spodní korpus jsem natřela povidla. Na povidla jsem natřela polovinu krému. Sirup jsem smíchala s teplou vodou a namáčela jsem tam piškoty a ukládala vedle sebe tak jako vidět na obrázku. Na piškoty jsem natřela druhou polovinu krému. Položila jsem druhý korpus. Na noc jsem koláč uložila do chladničky a zatížila.
  5. Druhý den jsem připravila čokoládovou polevu a polila jsem celou plochu a uložila do lednice ztuhnout. Krájela jsem horkým nožem. Přeji vám dobrou chuť.