NejRecept.cz Část dne Oběd Smažené copánky obalené v skořicovém cukru
Smažené copánky obalené v skořicovém cukru
Recept Smažené copánky obalené v skořicovém cukru
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Pokud vyzkoušíte, jiné už dělat nebudete. Smažené copánky obalené v skořicovém cukru jsou neodolatelné! Já jsem je zkusila a výsledek byl neskutečný. Je to sice kalorická bomba, která vás zasytí na celé odpoledne, ale pokud máte hodně výdeju, tak si vezmete pár kousků i na večeři k telce. Případně je můžete zabalit dětem do školy a nabídnou i své spolužáky. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   1.3.2016

Smažené copánky obalené v skořicovém cukru

Pokud vyzkoušíte, jiné už dělat nebudete. Smažené copánky obalené v skořicovém cukru jsou neodolatelné! Já jsem je zkusila a výsledek byl neskutečný. Je to sice kalorická bomba, která vás zasytí na celé odpoledne, ale pokud máte hodně výdeju, tak si vezmete pár kousků i na večeři k telce. Případně je můžete zabalit dětem do školy a nabídnou i své spolužáky. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
hladká mouka
150 ml
mléka
20 g
kr. cukr
1 bal.
sušené droždí
3 ks
žloutky
25 g
máslo
120 g
ricotta
špetka
sůl
olej na smažení
práškový/vanilkový/skořicový cukr na obalení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny vyjmeme z lednice a necháme je při pokojové teplotě stát 1 hodinu (měly by mít všechny stejnou teplotu, aby těsto rychle a správně nakynulo).
  2. Do misky přidáme vlažné mléko, cukr a droždí. Ručně promícháme a necháme stát 5 minut.
  3. Do druhé misky prosejeme mouku, přidáme žloutky, ricottu, rozpuštěné máslo a šitpku soli. Promícháme, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme zakryté kynout 1 hodinu. Chcete-li, aby těsto nakynulo rychleji, misku vložte do druhé misky, kde jste nalili teplou vodu. Tak bude těsto v teple a kvašení proběhne rychleji.
  4. Z těsta oddělujeme menší kousky, které rukama zpracujeme do válečku. Váleček přehneme na polovinu a propleteme.
  5. Smažíme v rozpáleném oleji do zlata a po vysmažení je ukládáme na papírový ubrousek.
  6. Pak je obalíme v moučkovém, skořicovém, vanilkovém cukru (nebo všechno smícháme a budeme mít kombinaci těchto cukrů).
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář