Smažené copánky obalené v skořicovém cukru
Pokud vyzkoušíte, jiné už dělat nebudete. Smažené copánky obalené v skořicovém cukru jsou neodolatelné! Já jsem je zkusila a výsledek byl neskutečný. Je to sice kalorická bomba, která vás zasytí na celé odpoledne, ale pokud máte hodně výdeju, tak si vezmete pár kousků i na večeři k telce. Případně je můžete zabalit dětem do školy a nabídnou i své spolužáky. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
500 ghladká mouka
150 mlmléka
20 gkr. cukr
1 bal.sušené droždí
3 ksžloutky
25 gmáslo
120 gricotta
špetkasůl
olej na smažení
práškový/vanilkový/skořicový cukr na obalení
- Všechny suroviny vyjmeme z lednice a necháme je při pokojové teplotě stát 1 hodinu (měly by mít všechny stejnou teplotu, aby těsto rychle a správně nakynulo).
- Do druhé misky prosejeme mouku, přidáme žloutky, ricottu, rozpuštěné máslo a šitpku soli. Promícháme, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme zakryté kynout 1 hodinu. Chcete-li, aby těsto nakynulo rychleji, misku vložte do druhé misky, kde jste nalili teplou vodu. Tak bude těsto v teple a kvašení proběhne rychleji.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Vyprážané vrkôčiky obalené v škoricovom cukre.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Smażone warkocze obtoczone w cukrze cynamonowym.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch In Zimtzucker gewälzte frittierte Hefezöpfe an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Csavart rikottafánk fahéjas cukorba forgatva.
KOMENTÁŘE K RECEPTU